maandag 12 mei 2014

Grootste hit voor Michael Jackson in dertien jaar

#3 Michael Jackson & Justin Timberlake: Love never felt so good

Op 25 juni is het vijf jaar geleden dat Michael Jackson overleed. In December 2010, anderhalf jaar na zijn overlijden,  verscheen het album ‘Michael’ met nooit eerder uitgebrachte nummers. Tot op de dag van vandaag is er twijfel of alle nummers wel door Michael Jackson zijn ingezongen.

postuum

Afgelopen vrijdag is ‘Xscape’ uitgebracht, het tweede postume album van Michel. Logisch dus dat dit album met enige argwaan is ontvangen. Bij het beluisteren van de nummers hoeft daar echter geen twijfel meer over te bestaan, het is Michael Jackson die zingt. Waar wel vraagtekens over worden gesteld, is de productie van de nummers, waar onder andere Rodney Jerkins, LA Reid en Babyface voor werden gevraagd.

demo

Love neverfelt so good’ van Michael Jackson & Justin Timberlake is een nummer dat Paul Anka en Michael Jackson schreven en opnamen in 1983. De demo was bedoeld voor een album van Michael, maar haalde dat niet. De eerste plaatopname van ‘Love never felt so good’ stamt uit 1984, niet van Michael, maar van Johnny Mathis op zijn album A Special Part Of Me.

duet

Al in 2010 kregen producer Giorgio Tuinford en arrangeur Franck van der Heijen het verzoek van SONY, de platenmaatschappij van Michael, om met de demo aan de gang te gaan. Toch duurde het nog tot dit jaar dat die bewerkte versie naar buiten kwam. Maar eerst werd daar nog de zang van Justin Timberlake aan toegevoegd. Op Xscape staan drie versies van ‘Love never felt so good’.

‘Love never felt so good’, binnen op #3, is de grootste hit van Michael Jackson sinds ‘You rock my world’ (#2 in 2001). Let wel: wat nieuw werk betreft, want de #3-notering van ‘Billie Jean’ in juli 2009, was een heruitgave van het nummer uit 1983, naar aanleiding van zijn overlijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten