maandag 12 mei 2014

Na acht jaar weer een Sensation-anthem

#61 Dimitri Vegas & Martin Garrix & Like Mike: Tremor (Sensation 2014 anthem)

Op 5 juli vind in de Amsterdam ArenA de vijftiende editie van het dance evenement Sensation plaats. Bij de eerste editie in 2000 was het nog niet geheel uitverkocht, maar dat is sinds jaren wel het geval. Sinds 2005 wordt het dancefeest ook in Duitsland en België  gehouden en inmiddels is het concept overgewaaid naar Australië, Zuid Amerika en Azië.

Drie ‘hete’ dj’s van dit moment verzorgen het anthem van dit jaar, dat als thema kreeg ‘Welcome to the pleasuredome’. Die drie zijn Dimitri Vegas, Martin Garrix & Like Mike met het nummer ‘Tremor’, dat het zevende Sensation-anthem is dat een notering krijgt. En die andere acht dan? Die zijn er niet! ‘Tremor’ is pas het eerste anthem sinds ‘This is Sensation’ van Sander Kleinenberg (#19) uit 2006.

De broers Dimitri Vegas en Like Mike (echte namen : Dimitri en Michael Thivaios, geboren in Griekenland, maar opgegroeid in Willebroek, België), werken sinds het midden van de ‘00  samen. Het is niet de eerste keer dat ze betrokken zijn bij een anthem. In 2012 maakten de broers met Kelis het anthem van ‘Tomorrowland’, een dancefestival in Chattahoochee hills in de Amerikaanse staat Georgia. Vorig jaar scoorden de broers hun eerste hit met ‘Mammoth’ samen met Moguai (#89).

Martin Garrix (= Martin Garritsen), aanstaande woensdag wordt hij 18 jaar, brak wereldwijd door met ‘Animals’. Daarna scoorde hij nog twee hits, maar de echte opvolger van ‘Animals’ zat daar nog niet bij. Naast Sensation zul je Martin dit festivalseizoen onder andere tegenkomen op Mysteryland, dat op 23 augustus wordt gehouden op de voormalige Floriade in Haarlemmermeer.

weer Britse #1

Garrix was vorig jaar de derde Nederlander in één jaar die een #1-hit scoorde in de Britse hitparade. Twee weken geleden bereikte Mr. Probz daar ook de eerste plaats met ‘Waves (Robin Schulz remix)’, maar moest die plek vorige week afstaan aan ‘Summer’ van Calvin Harris. Ook Harris moet deze week inleveren, en daar maakt Mr. Probz weer gebruik van, want zijn nummer stijgt terug naar de top van de Britse hitparade. Van de remix van ‘Waves’ zijn de afgelopen week meer dan 25.000 meer verkocht dan van ‘Summer’ van Calvin Harris. Proficiat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten