zondag 13 juli 2014

David Guetta is aan 30e compaan toe

#54 David Guetta feat. Sam Martin: Lovers on the sun

‘Lovers on the sun’ is de 33e notering voor de Franse dj/producer David Guetta. Slechts één daarvan maakte hij helemaal alleen: ‘The alphabeat’ (#88 in 2012). Blijven dus 32 hits over die hij maakte met anderen, de ene keer met één artiest, de andere keer met meerdere tegelijk.

Daarnaast vielen een aantal artiesten zo in de smaak, dat ze vaker mochten opdraven. De Amerikaanse zanger Chris Willis mocht zelfs zes keer opdraven. Voor het eerst in 2002 (op ‘Love, don’t let me go’, #37), voor het laatst in 2010 (op ‘Getting’over you’ feat. Fergie & LMFAO, #21).


Op ‘Lovers on the sun’ neemt Sam Martin (New York City, 7 februari 1983) de zang voor zijn rekening. Sam groeide op in Lake Oswegeo in de Amerikaanse staat Oregon. Met zijn oudere broer Connor begon hij Con Bro Chill (CBC), dat een mix brengt van LMFAO, Andrew W.K. en Freddy Mercury. Sam, leadzanger van het kwartet, heeft zo’n beetje elke videoclip van CBC geregiseerd en elk nummer geschreven en geproduceerd.

Daarnaast heeft Sam al drie albums uitgebracht, diverse films gemaakt en werkte hij samen met Ziggy Marley, T.I., Pitbull, Enrique Iglesias, Jason Derulo, Flo Rida, Max Martin, Guy Sebastion, Sultan + Ned Sheperd, No doubt en Rihanna. Sam schreef ook nummers voor V, het nieuwe album van Maroon 5. Niet de eerste keer, want ‘Daylight’ op Exposed uit 2012 is mede van zijn hand.

Voor ‘Lovers on the sun’ werkte David Guetta niet alleen samen met Sam Martin, maar ook met Avicii, Frédéric Riesterer, Jason Evigan, Michael Einziger en onze eigen Giorgio Tuinfort die het nummer met hem schreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten