maandag 14 juli 2014

Duitse dj bezorgt Lilly Wood & the Prick #1-hit

#1 Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)

Niet Anders Nilsen met ‘Salsa tequila’ scoort de eerste zomerhit van 2014, maar Lilly Wood & the Prick met ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’. Het is zelfs de vraag of Anders Nilsen die alle ingrediënten waaraan een zomerhit zou moeten voldoen in zijn nummer stopte, de eerste plaats nog gaat halen. De komende weken moet dat uitwijzen.

‘Prayer in C’ is een nummer van Lilly Wood & the Prick, afkomstig van hun album Invincible Friends uit 2010. Eind vorig jaar nam de Duitse producer Robin Schulz het nummer onder handen,  maakte er een remix en zette het op SoundCloud. Er kwamen veel reacties op, maar het duurde nog tot juni dat het officieel uitkwam. Sindsdien scoort het nummer als een malle, met naast Nederland ook een #1-notering in Duitsland, Oostenrijk en Vlaanderen. In Wallonië staat de remix op #2 en in Frankrijk op #3, maar dat is een kwestie van tijd dat het daar ook #1 staat.

met dank aan Duitse dj

Opnieuw dankt een act de #1 aan een Duitser. In 2012 was het de Duitse student Jacob Dilßner alias Wankelmut, die van ‘Reckoning song’ van Asaf Avidan & the Mojos een remix maakte. Als ‘One day / Reckoning song (Wankelmut remix)’ bereikte het in de zesde week de eerste plaats. Nu is het Robin Schulz die met de remix van 
‘Prayer in C’, Lilly Wood & the Prick de eerste plaats bezorgt. In mei deed hij dat ook al met 'Waves' van Mr. Probz, maar dan in de Britse hitparade.

Israël

Er is nog een overeenkomst tussen beide nummers en dat is Asaf Avidan net als Nili Hadida (= Lilly Wood) geboren is in Israël. Ze bezocht een Britse kostschool en woonde een tijdje in Califonië alvorens ze naar Frankrijk terugkeerde. Benjamin Cotto (= The Prick) is Fransman van geboorte. Daarmee is ‘Prayer in C’ dus een gedeelde #1 door een Israëlisch/Duits/Franse act. Een combinatie die nog niet eerder is voorgekomen

Frankrijk

De voorlaatste #1 door een (gedeelde) Franse act, is ‘Danza kaduro’ van Lucenzo. Ook dat was geen zuivere Franse #1.  Er waren twee versies van het nummer, die bij elkaar werden geteld en de Franse Lucenzo was bij beide betrokken. De eerste was de Franstalige versie, ‘Danza kaduro’ feat. Don Omar (uit Porto Rico), de tweede, de Portugese versie, feat. Big Ali (Amerikaanse MC).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten