zondag 13 juli 2014

Gin Dutch heeft een missie

#74 DJ Paul Elstak & Mental Theo feat. Gin Dutch: Raving beats

In de jaren ’90 maakten DJ Paul Elstak & Mental Theo Nederland onveilig met hun (happy) hardcore hits. Daarbij scoorde Mental Theo (= Theo Nabuurs) acht top 10-hits, DJ Paul Elstak (volledig Paul Roger Elstak) was verantwoordelijk voor zes op een rij. In 2010 scoorde hij zijn zevende met ‘Turbo’ samen met New Kids (#4).

Precies twee jaar geleden ging het gerucht dat beide dj’s samen een nummer zouden opnemen. Dat heeft dus nog twee jaar geduurd, want deze week komen ze met ‘Raving beats’ feat. Gin Dutch binnen op #74.

rapster


Gin Dutch is het alter ego van Jennifer Druiventak (Enschede, 26 januari 1983). Op veertien jarige leeftijd begon ze met rappen en maakte ze deel uit van de hip hop groep Boogie G Funk. Twee jaar later tekende ze haar eerste platencontract. Ze heeft in haar jeugd vervelende dingen meegemaakt, toen ze achttien was verhuisde haar moeder naar Amerika. Rappen is dan ook een uitlaadklep. Jennifer: ‘Ook de slechte dingen maken je tot wie je bent’.

Via via belandde ze in Amerika om daar een single te promoten. Ze wilde weten wat men daar van haar vond. Drie weken waren gepland, maar het werden drie maanden. In die tijd kreeg ze de gelegenheid contacten te leggen met collega’s en trad ze op met onder andere  Scarface en Too $hort. Het is dat haar visum was afgelopen, anders had ze er nu misschien nog wel gezeten!

X factor

Ervaringen die niemand haar meer afneemt. Toch is ze de laatste jaren minder bezig met underground hip hop en maakt ze nummers voor een breder publiek. Dat bracht haar er toe om zich in 2013 op te geven voor de talentenjacht X factor, waarbij ze onder de hoede kwam van Candy Dulfer. Net voor de live shows viel ze echter af, Candy vond het nog wat te vroeg om een raster door te laten gaan.

missie

Eerder dit jaar bracht Gin Dutch het nummer ‘Turnt up’ uit feat. Georgego. Met haar nummers heeft Gin Dutch één missie: ‘ruimte maken voor meer vrouwelijke rappers’. Wellicht lukt dat nu ze een hit scoort met ‘Raving beats’, samen met DJ Paul Elstak & Mental Theo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten