vrijdag 11 juli 2014

Hitflits: Frans/Duitse combinatie scoort eerste zomerhit van 2014

Nu het WK-voetbal bijna achter de rug is en oranje na de troostfinale morgenavond, met opgeheven hoofd Brazilië kan verlaten, zijn we binnenkort ook verlost van de WK-liedjes.  Dus tijd voor de zomerhits!

We worden op onze wenken bedient, want deze week pakken Lilly Wood & the Prick met het zwoele ‘Prayer in C’ de eerste plaats. Ze danken dat aan de remix die de Duitse producer Robin Schulz maakte, die daarmee ook zijn eerste #1-hit scoort. Dat wil zeggen bij ons, want Schulz hielp Mr. Probz in mei al aan een Britse #1-hit, met de remx van ‘Waves’. Lilly Wood & the Prick zijn twee Fransen en daarmee is ‘Prayer in C’ de eerste #1 van een Franse act sinds ‘Danza kaduro’ van Lucenzo c.s. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

TOP 5

  1. (4)       Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)
  2. (25)     Anders Nilsen: Salsa tequila
  3. (3)       Tove Lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  4. (5)       Dotan: Home
  5. (2)       René Froger: Juich voor Nederland!
Gerard Joling is nu definitief de eerste plaats kwijt, zijn 'Rio' zakt naar de zesde plaats.

De eerste weeks noteringen van deze week op een rijtje:
#23 Ariana Grande feat. Zedd: Break free
#45 de Hollanders: Louis is een genie (juichen!), toen er nog hoop was op een goede afloop
#54 David Guetta feat. Sam Martin: Lovers on the run
#58 Kensington: All or nothing
#74 DJ Paul Elstak & Mental Theo feat. Gin Dutch: Raving beats

ALBUMS

Vorige week moesten ze de #1-positie afstaan aan 5 seconds of summer, maar deze week pakken ze die weer terug. Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon van Nick & Simon, inmiddels bijna goud, stijgt terug naar de eerste plaats van de Album Top 100, daarbij op de hielen gezeten door nog een voormalige #1: the Common Linnets met het gelijknamige album. 5 Seconds Of Summer zakt zoals verwacht buiten de top 5 en komt uit op een zesde plaats.

TOP 5

  1. (2)       Nick & Simon: Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon (tweede week)
  2. (5)       the Common linnets: The Common Linnets
  3. (3)       Ed Sheeran: X , aanstaande zondag zijn tweede Britse #1-notering
  4. (6)       Coldplay: Ghost Stories
  5. (8)       Stromae: Racine Carrée
2014 is een jubileumjaar wat albums betreft. Vorige week vierden Pink Floyd met The Division Bell  (20 jaar) en Bon Jovi met New Jersey (25 jaar) hun jubileum met speciale anniversary editions.

CSNY 1974 dat deze week op #13 binnenkomt, is echter geen album dat 40 jaar na dato is opgepoetst. Dit keer gaat het om een serie optredens die David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young, kortweg CSNY, in 1974 gaven. 
De box CSNY 1974 (3 cd’s + 1 DVD) is hier een weergave van, opgenomen tussen 14 augustus en 14 september 1974 op diverse locaties in New York, Maryland, Chicago en Londen. Het bijzondere aan deze tour destijds, was dat het de eerste tournee was van het viertal, na de split vier jaar eerder.

Als half Nederland op vakantie gaat, waarom zou je als artiest nog een nieuw album uitbrengen? Niet dus en dat zien we aan de nieuwe Album Top 100 met slechts 6 nieuwe noteringen. Na CSNY 1974 volgen hier de resterende vijf:
#20 Sia: 1000 Forms Of Fear
#23 Trey Songz: Trigga
#42 Manic Street Preachers: Futurology
#61 Yes: Heaven And Earth
#88 Jon Allen: Deep River

Tot zover deze Hitflits. Wij melden ons na afloop van de WK-finale weer. Morgen kun je op de nieuwspagina van 3FM terecht voor de albumflitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten