zondag 6 juli 2014

Jason Mraz covert oude soulzanger

#90 Jason Mraz: It’s so hard to say goodbye to yesterday

Vorige week kwam Jason Mraz op #88 binnen met ‘Hello, you beautiful thing’, dat deze week zeven plaatsen zakt naar #95. Het nummer is de voorloper van Yes!, zijn vijfde studioalbum dat volgende week maandag, 15 juli, verschijnt. In de aanloop naar het album verschijnt iedere week een track en deze week is dat ‘It’s so hard to say goodbye to yesterday’. Komende week kunnen we dus nog één track verwachten.

cover

It’s so hard to say goodbye to yesterday’ is in tegenstelling tot ‘Hello, you beautiful thing’, geen eigen nummer van Jason Mraz. De bekendste uitvoering is van Boyz II men (#21 in 1991). Origineel stamt het nummer uit 1975, uit de film ‘Cooley high’, waarin het wordt gezongen door G.C. Cameron, zanger van the Spinners, die daarmee tot #38 kwam in de Billboard R&B lijst. De versie van Boyz II men reikte in 1991 tot #1.

Het is niet de eerste keer dat Jason Mraz een cover opneemt. In 2012 scoorde hij een hitje met ‘The freedom song’ (#94) van Luc Reynaud, die het geschreven had na de orkaan Katrina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten