zondag 6 juli 2014

Hozier nam het heft zelf in handen

#34 Hozier: Take me to the church

Begin dit jaar maakte de Ierse zanger Hozier met zijn band al grote indruk op Eurosonic in Groningen. Een half jaar later kan ook de rest van Nederland kennis maken met zijn muziek getuige het nummer ‘Take me to the church’, dat vorig jaar in eigen land al een groot succes was.
Andrew Hozier-Byrne (Bray, County Wicklow, Ierland, 17 maart 1990) zingt al zijn hele leven. Rond zijn veertiende begon hij ook zelf muziek te maken met het op gitaar spelen van folk en bluesliedjes. Niet vreemd, als de zoon van een muzikant. Hozier maakte deel uit van Anúna en de avant-garde groep Nova collective uit Dublin.

zelf het heft in handen

Hozier is afgestudeerd in muziek aan het Trinity College, waar hij leadzanger was van het Trinity Orchestra. Daar werd hij ook ondekt na het zingen van een cover. Demo’s volgden, maar hij voelde er zich niet lekker bij, het was hem te veel pop georiënteerd. Daarop nam hij het heft zelf in handen en nam thuis nummers op voor de Take Me To The Church EPOnlangs verscheen zijn tweede EP:From Eden. In September komt Hozier met zijn debuutalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten