zondag 6 juli 2014

X ambassadors verdienen ook aan het WK-voetbal

#85 X ambassadors & Jamie N Commons: Jungle

Wellicht heb ‘Jungle’ al eens langs horen komen tijdens het WK-voetbal. Niet dat ‘Jungle’ van X ambassadors & Jamie N Commons een WK-nummer is, het is te horen in de rust en wordt gebruikt in ‘The game before the game’, een reclamespot van Beats by Dre, koptelefoons. Jay-Z maakt een remix.

X ambassadors is een rockband uit Ithaca, New York, dat actief is sinds 2009. De vier leden, de broers Sam (zang) en Casey Harris (toetsen), Noah Feldshuh (gitaar) en Adam Levin (drums) woonden een paar blokken van elkaar verwijderd.
Doordat hun vader in de film business zat, groeiden de beide broers op met filmmuziek. Daarnaast zijn ze een groot liefhebber van musicals. Eigenlijk wilde Sam helemaal niet dat zijn oudere broer (die blind geboren is) ook in de band kwam. Maar zo’n goede toetsenist kon hij gewoon niet weigeren. Noah en Sam kennen elkaar al sinds de kleuterschool. Adam kwam de twee op de middelbare school tegen.

Imagine dragons

In december 2013 hoorde Dan Reynolds, zanger van Imagine dragons, op de radio een akoestische versie van het nummer ‘Unconsolable’. Hij stuurde het nummer naar producer/componist Alex Da Kid (Rihanna, Imagine dragons, Eminem). Beiden waren zeer enthousiast over het nummer, omdat X ambassadors een geheel eigen geluid liet horen. Korte tijd later kreeg de band een platencontract bij Interscope records en ging op tournee met Jimmy eat world, We are scientists en Imagine dragons.

Jungle

Alex Da Kid, inmiddels hun producer, kwam met de track ‘Jungle’, waarop Sam met een refrein kwam. Vervolgens maakte de Britse zanger Jamie N Commons er een tekst op. Het nummer gaat over New York, dat voor velen gezien wordt als een jungle.

Behalve dat ‘Jungle’ wordt gebruikt in de koptelefoonreclame, is het nummer onder andere ook te horen in de trailer van het videospel ‘Battlefield: Hardline’ en in de Netflix-serie ‘Orange is the new black’.

folkzanger

Jamie N Commons schreef niet alleen een deel van de tekst van ‘Jungle’, hij zingt het ook. Jamie, geboren in Bristol op 22 oktober 1988, verhuisde op zijn zesde naar  Chicago, waar hij een voorliefde voor blues, folk en swamp rock muziek ontwikkelde. Na tien jaar keerde hij terug naar Londen, waar hij klassieke muziek studeerde.

Jamie bracht twee EP’s uit. De eerste, The Bariton EP verscheen in 2011, dat twee jaar later werd gevolgd werd door Rumble And Sway, die geproduceerd is door Alex Da Kid. Vorig jaar juni deed hij ons land aan en verzorgde het voorprogramma van Bruce Sprinsteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten