zondag 6 juli 2014

Becky Hill zou niet nog een keer meedoen met the Voice UK

#82 Oliver Heldens x Becky Hill: Gecko (overdrive)

Gecko’ schreef Oliver Heldens in zijn slaapkamer, waarbij hij dacht aan een gek beest. In de maand dat het instrumentale nummer de 32e plaats bereikte, werd Gecko(overdrive)’ van Oliver Heldens x Becky Hill uitgebracht. De vocale versie zou de vergetelheid in zijn gegaan, als het niet vorige week op #1 kwam van de Britse hitparade. Het was daarmee de achttiende #1 in de Britse hitparade, waaraan een Nederlandse act heeft meegewerkt. Dankzij de Britse #1, scoort de vocale versie nu ook bij ons.

Becky Hill, voluit Rebecca Claire Hill, geboren op 14 februari 1994 in het Engelse plaatsje Bewdley, Worcestershire, schreef de tekst van ‘Gecko (overdrive)’ samen met Uzoechi Osisioma Emenike. Laatstgenoemde kennen we als MNEK, componist/producer van onder andere Far east movement, Clean bandit en Bastille.

Voice UK is een spelletje

Becky Hill studeerde muziek en kunst en trad met haar band Shaking trees op in The Cock And Magpie, de plaatselijke bar. Via Facebook werd ze getipt voor the Voice UK, waarin ze het schopte tot de halve finale. Hoewel ze daar contacten aan heeft overgehouden, die haar een platencontract opleverden, zou ze er nooit meer aan meedoen. Becky: “I thought I was literally going to turn up and sing, which is a good thing and it is a bad thing. You’ve got to learn how to play the game because it is a game.”

behoud van de stem

Na the Voice UK werd ze door haar coach Jessie J verder begeleid. Daarvoor moest ze wel naar Londen verhuizen, wat haar in het begin erg zwaar viel, omdat ze daar niemand kende. Met Rudimental nam ze het nummer ‘Powerless’ op voor hun album Home. Ook tourde ze met de Britse band, waarna ze gestopt is met drinken en roken, omdat het slecht is voor haar stem.

Hoewel ze niet de finale haalde van the Voice UK, is Becky Hill met Gecko (overdrive)’ wel de eerste Voice UK kandidaat met een #1-notering! Later dit jaar komt Becky met een eigen album, waarvoor Ellie Goulding en Kylie Minogue al nummers hebben geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten