maandag 11 augustus 2014

Oliver Heldens is een dierenliefhebber

#44 Oliver Heldens: Koala   *** hoogste eerste weeks ***

‘Gecko (overdrive)’ van Oliver Heldens x Becky Hill zakt in de zesde week naar #67. Maar de nieuwe hit van Oliver staat al weer klaar: ‘Koala’. Opnieuw dus een nummer over een dier. ‘Gecko’ ging over een hagedis, ‘Koala’ over het gelijknamige buideldier dat vooral voorkomt in het oosten van Australië.

De naam Koala komt uit het Dharuk, een uitgestorven aboriginaltaal die rond Sydney werd gesproken. De betekenis komt neer op ‘drinkt niet’, en dat verwijst naar de koala die zelden drinkt. De koala speelt zoals vele andere inheemse Australische dieren, een belangrijke rol in de aboriginal-mythe over het ontstaan van de wereld.

opnieuw evenaring

‘Koala’ van Oliver Heldens op #44 is de derde en hoogste eerste weeks deze week. Nog maar drie  weken geleden waren er ook slechts drie nieuwe noteringen, waarbij ‘Skinny dipping’ van the Him op #58 binnenkwam. Die drie noteringen was een evenaring van het laagterecord van 2 januari 2010 toen er ook maar drie eerste weeks waren. ‘Hey’ van Waylon was toen op #84 de hoogste. Er zit dus een opgaande lijn in de weken van drie eerste weeks noteringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten