maandag 11 augustus 2014

(voorlopig) Laatste week voor Lilly Wood & the Prick

#1 Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)            *** vijfde week op #1 ***

Voor de vijfde week voeren Lilly Wood & the Prick de Single Top 100 aan met ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’. Naast Nederland staat het nummer ook op de eerste plaats in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Vlaanderen en Wallonië en Zweden.

Frans

Hoewel Nili Hadida (Lilly Wood) geboren is in Israël, behoort ze door haar samenwerking met Benjamin Cotto (the Prick) tot een Frans duo. Daarmee is ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’ de langst genoteerde #1 door een Franse act sinds ‘Danza kaduro’ van Lucenzo in 2011. Ook dat was geen zuivere Franse #1.  Er waren twee versies van het nummer, die bij elkaar werden geteld en de Franse Lucenzo was bij beide betrokken. De eerste was de Franstalige versie, ‘Danza kaduro’ feat. Don Omar (uit Porto Rico), de tweede, de Portugese versie, feat. Big Ali (Amerikaanse MC).

… maar ook Duits

Naast het Franse duo, is ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’ ook een product van de Duitse dj/producer Robin Schulz. Met vijf weken bovenaan de Single Top 100 is het nummer de langst genoteerde #1 door een Duitse act sinds ‘Summer jam 2003’ van the Underdog project vs the Sunclub dat in 2003 de eerste plaats zeven weken bezet hield. Net als bij ‘Danza kaduro’ gaat het ook hier om een niet geheel zuivere act. Sterker, alleen de Canadese zangers Vic Krishna en Craig Smart worden als Duitser bestempeld omdat ze zich hadden gevestigd in Duitsland.

(voorlopig) laatste week

Die zeven weken gaat ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’ vast niet redden. Afgelopen vrijdag is ‘‘Jij en ik’, de nieuwste single van Jan Smit uitgebracht. Nog diezelfde ochtend voerde het nummer de downloadlijsten aan. Downloads alleen zijn echter niet meer genoeg om #1 te komen. Aangezien Jan het niet van streaming hoeft te hebben, speelt hij zijn belangrijkste troef uit: de fysieke single! Naast het titelnummer staat daar een video op van 10 minuten met beelden uit de docusoap, aangevuld met niet gebruikt material. Als Jan er dan ook nog een paar instores tegenaan gaat, staat niets zijn twintigste #1 meer in de weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten