maandag 11 augustus 2014

Jake van Rixton scoort hoger dan zijn moeder

#96 Rixton: Me and my broken heart

Rixton is een boyband afkomstig uit het Britse Manchester. De band wordt gevormd door Jake Roche (zang, rhythm gitaar), Charley Bagnall (zang), Danny Wilkin (bas, keyboards) en Lewi Morgan (drums). Jake heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde, want zijn moeder is Coleen Nolan. Zij maakte in de jaren ’80 deel uit van the Nolan sisters die hits scoorden met ‘I’m in the mood for dancing’ (#3 in 1980) en ‘Attention to me’ (#7 in 1981).

talentscout

Drie jaar voordat Rixton ontstond, begonnen Jake en Danny met het schrijven van liedjes in een caravan van Danny zijn ouders. Charley, een gezamenlijke vriend, voegde zich bij het tweetal en via de vriendin van Danny, kwam Lewi bij de band. Eerst noemden ze zich nog Relics, maar dat werd eind 2012 verandert in Rixton. Daarna zetten de vier filmpjes met coverversies op YouTube. Dat werd opgemerkt door de Amerikaanse talentscout Scooter Braun, die het viertal een contract aanbood.

zoon populairder dan moeder

Wat Coleen Nolan destijds niet lukte, voet aan de grond krijgen in Amerika en een #1-notering in eigen land, lukt haar zoon Jake nu wel met zijn band Rixton en het nummer ‘Me and my broken heart’. Dat nummer bevat een sample van ‘Lonely no more’ van de Amerikaanse zanger Rob Thomas uit 2005. Het was destijds de eerste solosingle van Rob Thomas, zanger van Matchbox twenty, dat bij ons tot #39 kwam en in eigen land tot #6. De versie van Rixton kwam daar tot #14.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten