zondag 5 oktober 2014

Kinderen voor kinderen viert feest

#93 Kinderen voor kinderen: Feest!

Afgelopen woensdag, 1 oktober, ging de 60e Kinderboekenweek van start. Sinds 2012 is het jaarlijkse thema verbonden aan de Kinderboekenweek én met success, want de voorlaatste twee Kinderen voor kinderen albums bereikten beide de eerste plaats en haalden de platinastatus. Dit jaar is thema ‘feest’. Het album Feest! Deel 35 heeft de eerste positie nog niet gehaald, maar was bij release al 20.000 keer besteld, goed voor goud dus.

35x Kinderen voor kinderen

Het thema Feest sluit mooi aan bij Kinderen voor kinderen, want Feest! Deel 35 (de titel zegt het al) is het 35e album in de serie. Alle reden voor een feestje dus en dus wordt er flink uitgepakt. Naast de jaarlijkse tv-special, die dit jaar wordt opgenomen in Theater Carré op 11 en 12 oktober (uitzending: op 8 november op ZAPP), is er een muzikaal bordspel. Daarnaast gaat op 19 oktober de familiemusical Waanzinnig Gedroomd in première in het DeLarMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de musical, die geproduceerd wordt door Cook A Dream, het land in en is tot maart 2015 te zien.

Het thema van dit jaar is dus ‘feest’, dat wordt bezongen op de gelijknamige single. ‘Feest!’ is de zeventiende Kinderen voor kinderen hit en is geschreven door kinderboekenschrijfster Manon Sikkel en producer Tjeerd Oosterhuis, die ook de muziek componeerde. Het nummer wordt gezongen door Luna, Jairo, Sterre, Esmee, India, Lucia en de rest van het koor dat dit jaar uit 33 kinderen bestaat. De scholen hebben een lespakket ontvangen waarin de kinderen in vier lessen het bijbehorende dansje, bedacht door Dansacademis Lucia Marthas, wordt geleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten