zondag 5 oktober 2014

Waves bij beste vier van 2014

#25 Mr. Probz: Nothing really matters                                                 *** hoogste eerste weeks ***

‘Waves’ van Mr. Probz zakt deze week van 42 naar #45 en staat voor de 75e week genoteerd. Op drie nummers na, is ‘Waves’ het langst genoteerde nummer aller tijden. Over vijf weken passeert het nummer ‘Rolling in the deep’ van Adele, dat 80 weken genoteerd stond. Daarna zal het moeilijk worden, want Passenger staat met ‘Let her go’ op de tweede plaats (met 102 weken en nog steeds in de lijst!). Bovenaan de lijst met het meeste aantal weken prijkt ‘I got a feeling’ van Black eyed peas, met 108 weken!
We moeten nog zien of ‘Nothing really matters’, wederom een ballad, ook zo’n lange adem heeft als ‘Waves’. Wel weten we nu al dat het nummer een grotere hit wordt dan ‘Waves’. Het nummer is deze week Megahit (3FM), Alarmschijf (538) én Top Song (Radio 2). Het moet wel raar lopen wil ‘Nothing really matters’ volgende week niet al bij de bovenste vijf staan. Ter vergelijking: voor ‘Waves’ was een vijfde plek het hoogste, die pas in de 42e week (op 15 februari) werd bereikt!

geen Megahit 

O ja, vorige week schreven we bij ‘Cool kids’ van Echosmith:
“We durven met zekerheid te stellen, dat als er deze week geen 90’s week op 3FM zou zijn, dat ‘Cool kids’ van Echosmith de nieuwe Megahit was geworden. Nu moeten ze nog een weekje langer wachten, tenminste als volgende week woensdag niet een ander, nog beter plaatje, uit de hoge hoed wordt getoverd tijdens het wekelijkse overleg van de 3FM dj’s.”
Inmiddels weten we dat niet ‘Cool kids’ de Megahit is geworden, maar ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz. Bleek er dus nog iets beters in de hoge hoed te zitten!

Top 2014

Nog even terug naar ‘Waves’. In mei stond ‘Waves (Robin Schulz remix)’ drie weken bovenaan de Britse hitparade. Het nummer staat nog steeds in de Britse hitparade, deze week op #32, in de 24e week. Met 758.000 stuks is ‘Waves (Robin Schulz remix)’ in Groot-Brittannië het op drie na best verkochte nummer van 2014. Een eerste plaats zit er niet meer in, want daarvoor is het verschil te groot. De top 3 ziet er als volgt uit:
#1 Pharrell Williams: Happy (1,42 miljoen dit jaar, 1,65 miljoen totaal).
#2 Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be (1,1 miljoen)
#3 John Legend: All of me (885.000)

1 opmerking:

  1. Op vier na... 77 weken voor Pompeii van Bastille niet vergeten :-) Groet, Marcel / komende week 78 weken

    BeantwoordenVerwijderen