zondag 5 oktober 2014

One direction beschuldigd van plagiaat

#47 One direction: Steal my girl

Het is een beetje de week van de boybands. Hadden we op #56 de Nederlandse boy-band B-brave met ‘Bad’, op #47 komt de Britse boy-band One direction binnen met ‘Steal my girl’. Na negen hits (!) in 2013, is ‘Steal my girl’ pas de eerste notering dit jaar. Het is dan ook de voorloper van het vierde album, getiteld … Four, dat op 17 november uitkomt. Niet de minsten hebben daar een bijdrage aan geleverd. Wat te denken van Kodaline, Good Charlotte, John Legend, Emeli Sandé en Naughty boy!

‘Steal my girl’ is geschreven door hetzelfde team dat ook ‘Best song ever’ (#5 in 2013) op hun naam bracht plus twee andere componisten. Onder dat team bevind zich ook John Henry, die inmiddels ook zelf een hit scoort met Pitbull: ‘Fireball’ (zie onder #1).

plagiaat

Na de release van ‘Steal my girl’ werd One direction door Hayley Williams, zangeres van  Paramore en Chad Gilbert, oprichter en producer van de Amerikaanse punkband New found glory, beschuldigd van plagiaat. Zo zou het piano-intro van ‘Steal my girl’ veel weg hebben van ‘It’s not your fault’ van de Amerikaanse punkband New found glory uit 2006. Daarnaast worden ook de intro’s genoemd van ‘Faithfully’ van Journey en ‘The winner takes it all’ van ABBA. Tja, met een titel als ‘Steal my girl’, rust er al snel een bepaalde verdenking op je …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten