zondag 12 oktober 2014

Sheppard zingt over strijdlustige indiaan

#70 Sheppard: Geronimo

Hitmakers zitten overal. Van IJsland (Björk) tot Zuid-Afrika (Margaret Singana), van Zuid-Korea (Psy) tot Brazilië (Michel Télo). Zelfs de Filippijnen leverde een keer een hit: ‘Anak’ van Freddy Aguilar, maar vanuit Papoea Nieuw Guinea werd er nog nooit gescoord. Tot deze week, want Sheppard komt daar vandaan!

Twee weken geleden maakten we kennis met de familie Sierota, die de groep Echosmith vormen en met ‘Cool kids’ een hit scoren (deze week op #58). Deze week maken we kennis met de familie Sheppard, die opgroeide in de hoofdstad Port Moresby van Papoea Nieuw Guinea, maar inmiddels verhuisd is naar Brisbane in Australië.
Sheppard begon in 2009 als duo met zus Amy en broer George. In 2011 kwam zus Emma er bij. Daarnaast versterken Michael Butler en Jay Bovina (beide gitaar) en Dean Gordon (drums) de band. Sheppard heeft een eigen label: Empire of Song.

Na succes in de regio met ‘Geronimo’, hun tweede single (#1 in Australië, #8 in Nieuw-Zeeland), proberen ze het nu ook in Europa. En dat lukt al aardig, want ook in Oostenrijk en Duitsland staat het in de top 10. Geronimo is de kreet die het gelijknamige opperhoofd van de Apachen uitslaakte, alvorens hij een moedige daad verrichte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten