zondag 12 oktober 2014

Years and Years leent zanger uit aan Belgische producer

#64 the Magician feat. Years and Years: Sunlight

Over credits gesproken … (zie onder #25). Zonder the Magician was ‘I follow rivers’ van Lykke Li nooit zo’n grote hit geworden (#1 in Duitsland en Vlaanderen, #3 bij ons).

The Magician, pseudoniem van Stephen Fasano uit  Brussel, maakte een remix van ‘I follow rivers’, waarna het een jaar later (!) wereldwijd een groot succes werd.. Fasano heeft Lykke Li nog nooit ontmoet, maar in een mail liet ze wel weten dat zijn remix de beste was die ze ooit had gehad. Ze liet weten heel blij en dankbaar te zijn! Maar naar de credit kon hij fluiten.

Van 2007 – 2010 maakte Fasano deel uit van het Belgische duo Aeroplane. Bij de release van het eerste album viel het duo, waarvan Vito De Luca ook deel uitmaakte, uit elkaar. ‘Sunlight’ is geen remix, maar een eigen nummer van The Magician. Op zondag 20 juli ging het nummer in première tijdens zijn sessie tijdens het dance evenement Tomorrowland.

Op ‘Sunlight’ krijgt hij hulp van Years and Years, waarvan echter alleen de zanger is te horen. Een trend die we vaker zien: band leent zanger(es) uit voor ander nummer,waarbij de band wel de volledige credit krijgt. Onlangs was dat nog het geval met ‘Outlines’ van Mike Mago, waarop Martina Sorbara de vokalen voor haar rekening neemt. Zij werd niet genoemd, haar band Dragonette wel. Gratis publiciteit dus voor de band!
Zanger van Years and Years is Oliver Alexander Thornton, voor vrienden Olly Alexander (midden op de foto). De andere bandleden zijn Mikey Goldsworthy (gitaar) en Emre Turkmen (keyboards). Begin 2015 brengt het trio hun eerste album uit en dan kan enige naamsbekendheid nooit kwaad!

De op 15 juli 1990 in Yorkshire geboren Olly, is eigenlijk acteur. Hij is bekend van onder andere de film Bright Star, waarvoor hij een Oscar nominatie kreeg. In 2010 werd hij benaderd door Mikey, gitarist van Years and Years, die hem had horen zingen onder de douche. Mocht de carrière met zijn band op niets uitlopen, dan is er altijd nog een mogelijkheid in de dance.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten