zondag 25 januari 2015

25e notering voor René Schuurmans

#96 René Schuurmans: Bij Ons In Brabant

Deze maand is het elf jaar geleden dat we kennis maakten met René Schuurmans, geboren in het Brabants Den Dungen, dat sinds 1996 hoort bij Sint-Michielsgestel. Op 31 januari 2004 kwam ‘Hela Hola’ binnen op #71, steeg naar #61 en viel terug naar #78. Met ‘Bij Ons In Brabant’ is René inmiddels toe aan zijn 25e notering. Wie had dat gedacht, want zingen was vroeger niet het eerste waaraan René dacht, want hij wilde eigenlijk dierenarts worden. Het zingen kwam pas in 1995.

#1-hit

Hoewel René nog nooit een #1-hit heeft gescoord, zijn grootste hit is een elfde plaats voor
‘Oranje De Kleur Van Ons Hart’ feat. Factor 12 in 2012, heeft hij toch een #1-hit op zak.
Naast zingen schrijft René namelijk ook voor anderen. ‘Kom Eens Dichterbij’ van Gordon stond in 2013 drie weken op de eerste plaats en dus is het ook een beetje zijn hit. Van het nummer werden meer 10.000 gedownload, goed voor een gouden plak.

verzoek

‘Bij Ons In Brabant’, zijn 25e notering, schreef René op verzoek van Omroep Brabant, dat opzoek was naar een lied over Brabant, met het ook op de naderende Carnaval. In het nummer bezingt René allerlei zaken die volgens hem Brabant typeren. Zoals het Bourgondische en de gastvrijheid. René: “Daar staan we toch wel om bekend. Ik vind het bijzonder dat iedereen meteen koffie aanbiedt en als er gebak in huis is, krijg je dat ook nog. Dat is niet overal hoor.”
Hij vond het wel lastig om een nummer over zijn Brabant te schrijven. René: “Het mocht niet op ‘Brabant’ van Guus Meeuwis lijken en ook niet op ‘Het leven Is Goed In M’n Brabantse Land’ van Oh Sixteen Oh Seven. Ik heb een paar maanden gezocht om de juiste sound neer te zetten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten