zondag 25 januari 2015

Anouk bezorgt Douwe Bob grootste hit

#2 Anouk & Douwe Bob: Hold Me            *** hoogste eerste weeks ***

Vorige week schreven we bij de eerste plaats van ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ van OMI, dat het wel eens zijn laatste week zou kunnen zijn. ‘Hold Me’ het duet van Anouk & Douwe Bob was net uit, werd enorm vaak gedownload en met voldoende streams zou het zelfs de eerste #1-hit kunnen worden voor Douwe Bob.

te weinig streams

Met die downloads zat het deze week wel goed (geschat aantal boven de 4.000), maar de streams bleven ver achter bij andere nummers. Anouk had vrijdag 16 januari toen het duo het nummer zong in De Wereld Draait Door, nog zo gezegd: ‘downloads stellen niet veel meer voor, het gaat om de streams’!

De fans gingen echter massaal voor de download en lieten de stream links liggen. En dus moet het duo genoegen nemen met een tweede plek, waarmee Douwe Bob in ieder geval wel zijn grootste hit scoort. ‘Multicoloured Angels’, het nummer waarmee hij in 2012 De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW) won, kwam destijds tot de vierde plaats.

goed en echt

Met datzelfde DBSSW is de link tussen Anouk en Douwe Bob gelegd. Nadat Anouk hem twee keer had zien optreden was ze wel onder de indruk van zijn kwaliteiten. Anouk: “Hij is goed en heel erg echt.” Toen zij het nummer ‘Hold Me’ had geschreven, wist ze nog niet met wie ze het zou zingen. Maar na het zien van DBSSW, wist ze het: het wordt Douwe Bob. ‘Hold Me’ schreef Anouk thuis, als de kinderen naar school waren. Het nummer stond binnen 48 uur op de band.

eigen zin

En Douwe Bob? Hij vindt Anouk al jaren goed, omdat ze doet waar ze zin in heeft en dat ligt hem ook wel. Dwars van wat een ander vind. Eind februari mag hij twee keer met Anouk zingen tijdens haar concerten in de Ziggo Dome. Op 5 mei is Douwe Bob één van de Ambassadeurs van de Vrijheid.

verrassing

Afgelopen donderdag was Anouk de verrassing op Vrienden van Aemstel Live, het jaarlijkse muzikale spektakel in Ahoy in Rotterdam. Voor het eerst in het zeventienjarig bestaan waren de optredende artiesten niet van te voren bekend gemaakt. De verrassing is er nu dus vanaf, voor diegenen die nog tot en met aanstaande zaterdag er naar toe gaan. In 1999 stond Anouk  er ook al eens.

coach

Tegen de zomer beginnen de opnames van de blind auditions en de battles van the Voice of Holland, waarin Anouk voor het eerst deelnemers zal coachen, naast Sanne Hans (ook voor het eerst), Ali B. (tweede keer) en Marco Borsato (vijfde keer en al drie keer ‘winnaar’).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten