zondag 25 januari 2015

MC Ambush ging het leger in om te sparen voor een album

#90 Showtek feat. MC Ambush: 90’s By Nature

Voor Showtek (de broers Sjoerd en Wouter Janssen) is ‘90’s By Nature’ hun tiende notering. Met ‘Defgon 1 Anthem 2006’ scoorden ze in 2006 hun eerste hit (#47), ‘Cannonball’ van Showtek + Justin Prime was begin 2013 hun grootste hit (#6). ‘90’s By Nature’, waarvan het intro veel weg heeft van ‘Gypsy Woman (La Dee Dee La Da Da)’ (#1 in 1991) van Crystal Waters, maakten ze met MC Ambush.

Melvin Howell is de man die zich MC Ambush noemt. Hij groeide op in Long Island New York. Zijn vader was een populaire dj op housefeesten in de Verenigde Staten van Amerika en in Europa. Howell speelde een tijdje tenor saxofoon, maar werd geraakt door de hip hop toen hij het nummer ‘Paid In Full’ van Eric B & Rakim hoorde.

Na zijn schooltijd in Texas ging Howell het leger in om geld te sparen voor de opnames van een album. Vier jaar zat hij in het leger waaronder een tijdje in Nederland. Daar leerde hij een dj kennen die op zoek was naar een MC en vanaf dat moment noemt hij zich MC Ambush.

top 10-hit

‘90’s By Nature’ is niet de eerste notering voor MC Ambush. In 2003 maakte hij samen met het producersteam RMXCRW (= DJ Chuckie en DJ nAffie) een remix van ‘Turn Me On’ van Kevin Lyttle feat. Ebon E. dat #10 kwam. Daarna scoorde MC Ambush nog vijf hits met RMXCRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten