zondag 6 september 2015

Meghan Trainor vroeg Charlie Puth voor duet

#88 Charlie Puth feat. Meghan Trainor: Marvin Gaye

In april en mei stond ‘See You Again’ van Wiz Khalifa feat. Charlie Puth vijf weken op de derde plaats. Meghan Trainor kwam in 2014 met ‘All About That Base’ een plekje hoger. Als Charlie en Meghan dat willen overtreffen, zal ‘Marvin Gaye’ een #1-hit moeten worden. Dat is inmiddels al wel gelukt in de hitparades van Groot-Brittannië, Ierland en Nieuw-Zeeland.

Charlie Puth en Meghan Trainor kennen elkaar sinds ze elkaar op een feestje tegenkwamen. Daar wisselden ze nieuwe muziek uit en hoorde Meghan het nummer ‘Marvin Gaye’ voor het eerst. Daarop vroeg ze hem met wie hij het zong, want ze vond het een nummer voor een duet. Ze stond er op het nummer met hem te zingen. Hij vond dat een goed idee, waarop de twee de studio ingingen en ‘Marvin Gaye’ in één keer inzongen. Puth op zijn beurt, kreeg een rolletje in de videoclip ‘Dear Future Husband’ van Meghan Trainor.

geen eerbetoon

Hoewel ‘Marvin Gaye’ helemaal niet over de legendarische soulzanger gaat, refereert het nummer, waarvan Puth de beats schreef in een café, wel naar de zanger. En dan vooral zijn gevoel voor romantiek in nummers als ‘Let’s Get It On’ en ‘Sexual Healing’. Anders dus dan de eerbetonen van the Pasadena’s (‘Tribute (Right On)’, in 1988) en Commodores (‘Nightshift’, in 1985), beide #1-hits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten