zondag 6 december 2015

Ali B kijkt terug op zijn succes

#84 Ali B. feat. Glen Faria: Gekke Kleine Jongen

‘Gekke Kleine Jongen’ van Ali B. feat. Glen Faria is geen grappige versie van ‘Kleine Jongen’ van André Hazes (#7 in 1990). In ‘Gekke Kleine Jongen’ kijkt Ali B. terug op de tijd toen hij nog gewoon Ali Bouali heette.
Hij vraagt zich af hoe het kan dat er zoveel is gelukt: hits, theaterprogramma’s, een eigen label én coach in The Voice of Holland. Het nummer is de voorloper van een nieuw album, zijn eerste in tien jaar tijd. Daarnaast reist Ali B met de voorstelling ‘Je Suis Ali’ tot en met april 2016 langs de theaters.

Op ‘Gekke Kleine Jongen’ wordt Ali ondersteund door zanger en hiphopper Glen Faria. Onder eigen naam heeft Glen nooit een hit gescoord, maar toch heeft hij al vier keer in de Single Top 100 gestaan. Met ‘Als Zij Langs Loopt’ (#33) en ‘Wolken’ (#53), nummers van Flinke Namen. Glen is daarin de rapper MC Fit en tevens één van de oprichters. Maar ook als Fit scoorde Glen al twee keer. De eerste keer met de remix van ‘Stapje Terug’ die hij opnam met Laura Jansen (#57). De tweede keer hit als Fit was ‘Laat Maar Komen’ feat. Jayh (#70). Alle nummers stammen uit 2013.

Glen Walter Faria (Amsterdam, 6 januari 1980), begon twintig jaar geleden met rappen, naast zijn werk als theatermaker en acteur. Het pianospelen leerde hij zich grotendeels zelf. Naast Flinke Namen en andere samenwerkingsverbanden, schrijft hij nummers voor albums van  Kinderen voor Kinderen (deel 35 en 36) en Fresku (Nooit Meer Terug). Begin 2016 komt Glen ook met een nieuw album. Als voorloper daarvan verscheen in oktober het nummer ‘Zij Weet Het’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten