zondag 6 december 2015

Who Is Fancy kwam twee keer uit de kast

#89 Who Is Fancy feat. Meghan Trainor & Ariana Grande: Boys Like You

Meghan Trainor (‘Marvin Gaye’ met Charlie Puth, #23 en ‘Like I’m Lose You’ feat. John Legend op #62) en Ariana Grande (‘Focus’ op #11) staat met nog een nummer in de Single Top 100. Voor Who Is Fancy is ‘Boys Like You’ dat nog alleen in Nederland een notering heeft, het debuut, dus tijd voor een kennismaking.

uit de kast

Who Is Fancy is de uit Betonville, Arkansas afkomstige Jake Hagood (29 maart 1961). Hij groeide op met religieuze en countrymuziek. Op zijn elfde leerde hij zichzelf piano spelen.  Tijdens zijn studie in Nashville kwam hij uit de kast en vertelde zijn vrienden dat hij homo was.
Hagood deed zijn nagels, gebruikte make-up en verfde zijn haar platinablond en verscheen zo in Nashville Forever 21, de winkel waar hij een bijbaantje had. Een vrouwelijke collega noemde hem Fancy, naar het nummer van rapper Drake uit 2010. Voor Hagood was dat een compliment en het maakte hem sterker. Als Fancy kon hij zichzelf zijn.

Who Is Fancy?

Na wat sessies in clubs in Nashville, kwam Hagood in contact met componist Dr. Luke (Rihanna, Britney Spears, Miley Cyrus) en producer Max Martin (Backstreet Boys, P!nk, Taylor Swift). Via hen kreeg hij de gelegenheid nummers te schrijven voor anderen

Maar Hagood wilde zelf aan de bak. En tijdens een showcase begin 2014 liet hij horen wat hij in huis had. Dat bleek genoeg voor een contract, alleen was er nog geen artiestennaam. Vervolgens werd zijn nummer ‘Goodbye’ uitgebracht onder de artiestennaam Who Is Fancy. Tevens werd via de sociale media een hype opgezet, want wie zou het zijn? Toen de hype op zijn hoogtepunt was, kwam Hagood nog een keer uit de kast, op 7 april 2015 in The Tonight Show van Jimmy Fallon.

1 opmerking:

  1. Meghan Trainor staat er nog een keer in op nummer 23 met Marvin Gaye samen met Charlie Puth.

    BeantwoordenVerwijderen