vrijdag 12 februari 2016

Hitflits: Adele zet zegetocht voort, 25 na vier weken terug op #1

Dat 25 van Adele terug op #1 zou komen, dat stond wel vast. De vraag was alleen wanneer. Vier weken lang was Blackstar van David Bowie te sterk, maar deze week laat ze dat album ver achter zich en staat 25 weer bovenaan de Album Top 100, voor de achtste week inmiddels.

Niet alleen in ons land pakt Adele de eerste plaats terug. Vorige week deed ze dat ook al in de Spaanse en Amerikaanse albumlijst. Wereldwijd zijn er van 25 al meer dan 20 miljoen verkocht, en dat in ruim 2 maanden!
Overigens is Adele de eerste plaats in de Amerikaanse lijst al weer kwijt, want daar pakt  Rihanna die deze week met ANTi. Haar album komt vanaf de 27e plaats en is daar haar tweede #1-album. In ons land stijgt het album, dat sinds vorige week ook fysiek verkrijgbaar is, naar de derde plaats. En daarmee is de zangeres eindelijk verlost van de zesde plek, waarop haar drie vorige albums strandden.

En wat 25 van Adele bij ons betreft, ook dat is voor één week. Volgende week is het de beurt aan een hiphopper van Nederlandse (Lil Kleine) of Amerikaanse (Kanye West) origine.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Adele: 25 (terug op #1, achtste week bovenaan)
2. (3)   Justin Bieber: Purpose
3. (7)   Rihanna: ANTi
4. (1)   David Bowie: (Blackstar)
5. (6)   Coldplay: A Head Full Of Dreams

Over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#6 Simon Keizer: Ik & Simon
#7 DeWolff: Roux-Ga-Roux
#10 Causes: Under Bridges That You Built For Me
#24 Lucky Fonz III: In Je Nakie
#36 the Cult: Hidden City
#41 Bombay: Show Your Teeth
#43 Elton John: Wonderful Crazy Night
#75 Kosso: Deze Tijd
#73 Wiz Khalifa: Khalifa
#77 Textures: Phenotype
#92 Diiv: Is The Is Are

SINGLE TOP 5

1. (1)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) (tweede week)
2. (2)   Justin Bieber: Love Yourself
3. (3)   Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)
4. (6)   Alan Walker: Faded
5. (7)   Matt Simons: Catch & Release (Deepend Remix)

In navolging van de Britse hitparade vorige week, komt ‘Pillowtalk’ van Zayn deze week ook binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. Dat zal zeker een opsteker voor dit voormalige One Direction lid.
Met zijn eigen groep kwam hij namelijk nooit hoger dan de tweede plaats in het land van Uncle Sam. Dat was in 2013 met ‘Best Song Ever’. Of ‘Pillowtalk’ dat volgende week ook nog is, zullen we dan zien. In eigen land in ieder geval niet, want daar moet Zayn zijn eerste plaats afstaan aan ‘7 Years’ van Lukas Graham.

Terug naar onze hitparade. Daarin maakt ‘Work’ van Rihanna feat. Drake een gigantische sprong van 99 naar #13 en mag zich met recht de topsprinter noemen. ‘Perfect World’ van Maan gaat juist de andere kant op. In de tweede week zakt het nummer van de 25e naar de 63e plaats, daar helpt geen Alarmschijf aan. Afgelopen woensdag, op haar 19e verjaardag, zat Maan in een speciale uitzending van De Wereld Draait Door die in het teken stond van muziekles op scholen.

En dan resten nog de vijf eerste weeks noteringen:
#42 Anouk: Run Away Together
#73 Ellie Goulding: Something In The Way You Move
#84 Drake: Summer Sixteen
#86 Sia: Cheap Thrills
#97 AlunaGeorge feat. Popcaan: I’m In Control

Voor het weekend om is, ben je weer op de hoogte van de nieuwste hits. Te beginnen bij de achtergronden bij de albums, in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM en gevolgd door een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten