zondag 7 februari 2016

Nederland koos voor eigen themanummer voor film ‘Black’

#58 Ali B feat. Boef & Sevn Alias: Een Klein Beetje Geluk

Sinds 14 januari draait de film ‘Black’ van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah in de bioscopen. De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, lid van de Brusselse bende Black Bronx. Wanneer ze verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende in Brussel, worden de twee gedwongen te kiezen tussen hun liefde voor elkaar, of hun loyaliteit voor hun bende. Het verhaal is gebaseerd op de boeken ‘Black’ (uit 2006) en ‘Back’ (uit 2008) van de Vlaamse jeugdschrijver Dirk Bracke.

In België wordt het themanummer van de film gezongen door Oscar & the Wolf feat. Tsar B, getiteld ‘Back To Black’, een cover van Amy Winehouse. In ons land werd gekozen voor een eigen nummer, ‘Een KleinBeetje Geluk’, gezongen en gerapt door Ali B samen met Boef en Sevn Alias op de beats van Jack $hirak.
Ali B en Sevn Alias kennen we, voor Boef (links op de foto) is het zijn debuut in de Single Top 100. Wel stond de 30-jarige Tom Maas, zoals hij in het echt heet, al met de Gelogeerde Aap (= rapper Thomas Waterreus) genoteerd en hun albums Wij Zijn (#42 in 2011) en Niet Hier (#25 in 2013).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten