zondag 7 februari 2016

Noren helpen Mike Posner aan #1-hit

#1 Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)                                    *** eerste week op #1 ***

Waar twee nummers vechten om de eerste plaats, gaat een derde er mee heen. Die twee waren ‘7 Years’ van Lukas Graham en ‘Light It Up (remix)’ van Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG. De winst gaat naar ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)’ van Mike Posner, dat na een  weekje stilstand op de vijfde plaats, deze week doorstoot naar de eerste plaats. ‘Love Yourself’ van Justin Bieber zakt na negen weken bovenaan naar de tweede plek.

Voice of Holland

Die winst dankt Mike Posner aan zijn optreden vorige week tijdens de finale van the Voice of Holland. Na het weekend schoot zijn nummer, waarvan hij een akoestische versie deed, direct door naar de eerste plaats. Posner schreef het nummer in 2015 samen met Martin Terefe en nam in april een akoestische versie op. De versie belandde op zijn EP The Truth en dat was het dan? Niet helemaal, maar daarvoor moeten we eerst naar Noorwegen.

dan maar zelf aan de gang

Sinds 1999 hebben de Noren Espen Berg en Simen Matre Eriksrud (met bril) een eigen studio, de  LivingRoom Studios, in Oslo. De twee mogen Lady Gaga en Loreen tot hun cliënten rekenen. Ze reizen dan ook de wereld rond om nieuwe contacten te leggen. Halverwege 2015 kwamen ze terug van zo’n rondreis, moe, maar niet voldaan, want het had niets opgeleverd. Daarop begonnen de twee met het maken van remixen en plaatsten ze op SoundCloud. Daaronder zat een remix van ‘Cut Me Loose’ van de Canadese zangeres Kiesza, bekend van haar #1-hit ‘Hideaway’ uit 2014. In no-time bleek de remix zeer populair te zijn.
Het succes gaf de twee een adrealine stoot om op de ingeslagen weg door te gaan, waarop ze de remix maakten van ‘I Took A Pill In Ibiza’ van Mike Posner. Eind juni 2015 werd de remix gelanceerd en in oktober stond het drie weken bovenaan de Noorse hitparade. Nederland is dan ook pas het tweede land waar de remix ook de eerste plaats haalt en daar zal het vast niet bijblijven.

Noorse drie

Dankzij Espen en Eriksrud, die zich Seeb noemen, staat er sinds zeven jaar weer een nummer bovenaan de Single Top 100, waaraan een Noorse act deelneemt. Het is pas de derde Noorse #1-hit. Hier volgen ze alle drie:
1985: A-ha: Take On Me
2009: Madcon: Beggin’
2016: Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (Seeb remix)

Dankzij deze remix is Mike Posner weer helemaal terug. In 2010 scoorde hij zijn eerste hit in ons land met ‘Cooler Than Me’, dat tot #29 kwam. De Amerikaan heeft echter als (mede) componist al meer hits op zijn naam staan, waarvan drie in 2012:
-          Labrinth feat. Emile Sandé: Beneath Your Beautiful (#15)
-          Maroon 5: Sugar (#10)
-          Justin Bieber: Boyfriend (#8)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten