zondag 24 april 2016

16-jarige Nederlander helpt Israëlier aan hit

#95 Nathan Goshen: Thinking About It (Let It Go)

Natan (zonder h) Goshen is geboren op 6 augustus 1986 in Lod, een plaatsje ten zuidoosten van Tel Aviv in Israël. Op jonge leeftijd kreeg hij een akoestische gitaar, waarna hij zichzelf  gitaar leerde spelen. In 2011 bracht hij zijn eerste album uit: Nathan Goshen, dat in eigen land de gouden status bereikte. Daarnaast werd Goshen uitgeroepen tot ‘beste zanger’ en ‘artiest  van het jaar’.

Nederland

Thinking About It(Let It Go)’ verscheen al in juli 2015, maar breekt nu pas door. Dat dankt de Israëlische zanger aan de 16-jarige Nederlandse producer KVR, die een remix maakte. De jongen verklaarde dat het origineel met gitaar en zang, hem goed beviel, maar dat het toevoegen van een beat het nummer nog beter zou maken. Geïnspireerd door andere producers (Robin Schulz) en artiesten (‘Prayer In ‘C’ van Lilly Wood & the Prick), maakte hij met het programma Fruity Loops op zijn eigen PC de remix en zette deze op Soundcloud.

Op de remix kwamen veel reacties en dat ontging Alexander Ash van het Deense platenlabel Disco:wax niet. Hij zocht contact met de ouders van KVR, die toen nog maar 14 jaar bleek te zijn. Vervolgens liet hij de remix aan Nathan Goshen horen, die zeer onder de indruk was. KVR werd gevraagd de remix nogmaals te maken en in de Medley Studios in Kopenhagen werd het nummer afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten