zondag 24 april 2016

Megaman bij week 17 – 23 april 2016

Dit is de eerste Single Top 100 waarin streams in een andere verhouding meetellen. Er zijn nu 150 streams nodig om mee te tellen als 1 download, vorige week waren dat er nog 100. Hierdoor zou de invloed van downloads dus groter kunnen worden, zodat bijvoorbeeld Nederlandse producties meer kans hebben op een notering.

In de lijst van deze week is van deze aanpassing nog niets te merken, of het moet zijn dat er acht eerste weeks noteringen zijn. Dat blijken echter alleen nummers te zijn die vooral veel zijn gestreamd. De oorzaak moet gezocht worden in de toename van het aantal streams de afgelopen weken, van ruim 960.000 naar 1,2 miljoen voor een #1-notering. Dan heeft een andere verhouding niet zoveel invloed.

Overigens is de aanpassing niet doorgevoerd omdat de hitparade te traag zou zijn. De reden voor de aanpassing is dat de Single Top 100 in zijn bestaan altijd kijkt naar waar het beter kan. Zo ontstond in 1978 de dagboekmethode en werd in 1997 de barcode ingevoerd, terwijl andere lijsten nog iedere week achter cijfers aanbelden.

Altijd wordt er gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn. Een hitparade is immers geen statisch gegeven, maar altijd in beweging! Nu je dat weet, gaan we over naar de hits van deze week, met alweer een nieuwe #1, de eerste eigen voor Drake!

En verder in deze Megaman:
-          20e notering voor Kinderen voor Kinderen
-          Timeflies hebben de tijd
-          Kiiara leeft ’s avonds in een andere wereld
-          Galantis heeft geld zat
-          16-jarige Nederlander helpt Israëlier aan hit
-          Heeft Future de toekomst?
-          de opvolger van Rihanna heet Era Istrefi

Opnieuw lukt het Lil Kleine om #1 te blijven met zijn album WOP! Alleen dit keer koste hem dat meer moeite. Wie hielden hem tegen? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM of in de Hitflits van vrijdag Het zou nu wel eens de laatste week kunnen zijn voor WOP!, want zondagnacht komt Lemonade, het zesde studioalbum van Beyoncé beschikbaar op iTunes. In 2013 verraste zij ook al met haar album Beyoncé.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten