zondag 24 april 2016

eerste eigen #1 voor Drake

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance                                               *** eerste week op #1 ***

Hoewel de meeste streams weken nodig hebben om de eerste plaats te bereiken, lukt dat ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla al binnen een week. Vervolgens moest het nummer nog wel de andere #1, ‘Work From Home’ van Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign zien in te halen, dat al een week bovenaan stond. Uiteindelijk is dat gelukt, waardoor ‘One Dance’ ook in de Single Top 100 de bovenste beste is en dat wel een poosje zal blijven. ‘Sex’ van Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam is weliswaar ‘Work From Home’ gepasseerd, maar zal (voorlopig) genoegen moeten nemen met een tweede plaats.

‘One Dance’ maakt deze week een gigantische sprong, want het komt vanaf de 69e plaats. Zo’n grote stijging naar de eerste plaats is niet meer voorgekomen sinds ‘Recht Uit M’n Hart’ van Jan Smit, dat op 14 februari 2015 vanaf de 77e plek kwam.
Hoewel ‘One Dance’ voor de Amerikaanse rapper Drake zijn tweede #1-hit is dit jaar, ‘Work’ met Rihanna stond begin dit jaar twee weken op de eerste plaats, is het toch zijn eerste eigen #1-notering, want Drake is de hoofdartiest. Niet alleen bij ons, maar ook in de Franse en Britse hitparade, in beide lijsten voor de tweede week inmiddels.

Naast Drake doen nog twee personen mee aan ‘One Dance’. De eerste is de Britse Kyla Smith, die een credit krijgt voor het afstaan van een sample van haar nummer ‘Do You Mind?’ uit 2007. Vorige week hebben we daar uitvoerig over bericht, lees het volledige verhaal hier nog eens na. De andere is Wizkid, de 25-jarige Ayodeji Ibrahim Balogun uit Nigeria. Amerikanen en Britten hebben al vaak een #1-notering gescoord, maar hoe zit het met muzikanten uit Nigeria?

Drie #1-albums scoorde zangeres Sade Adu, landgenoot van Wizkid. Maar qua hits kwam ze niet verder dan de twaalfde plaats. De enige Nigeriaan die het wel lukte, was Alban Uzoma Nwapa, die op zijn 23e naar Zweden verhuisde voor zijn tandartsstudie en uiteindelijk in 1992 als Dr. Alban met ‘It’s My Life’ vijf weken op de eerste plaats stond. En dus is Wizkid de tweede Nigeriaan die een #1-hit scoort in Nederland.

nog een hit voor Drake

‘One Dance’ is afkomstig van Views From The 6, het vierde studioalbum van Drake, dat aanstaande vrijdag, 29 april, verschijnt. Een betere start had hij zich niet kunnen wensen. Daarnaast scoort Drake met nog een nummer van het album: ‘Pop Style’ feat. the Throne op #73. The Throne is een samenwerkingsverband tussen Kanye West en Jay-Z.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten