zondag 24 april 2016

20e notering voor Kinderen voor Kinderen

#64 Kinderen voor kinderen: Hupsakee!  *** hoogste eerste weeks ***

In 2013 bedacht oud-tennisser Richard Kraijcek, die deel uitmaakte van het Nationaal Comité Inhuldiging van toen nog prins Willem Alexander, de Koningsspelen. Het idee hierachter is om kinderen te laten zien hoe leuk het is om samen te bewegen en dus worden op alle scholen die meedoen sportieve activiteiten ontplooid. De alternatieve sportdag begint met een ontbijt, dat gesponsord wordt door supermarktketen Jumbo.
Daarna openen Koning Willem Alexander en Koningin Máxima de Koningsspelen. Afgelopen vrijdag, 22 april, vond dit plaats op basisschool Drostenburg in Amsterdam-Zuidoost. Via het Jeugdjournaal beleefden zo’n 1,3 miljoen kinderen op 6000 van de 7400 basisscholen de start mee.

oud kinderliedje

Tijdens de opening brachten de Kinderen voor Kinderen het speciaal voor de Koningsspelen geschreven nummer ‘Hupsakee!’. De choreografie is van Lucia Marthas,  geïnspireerd op het oude kinderliedje ‘hoofd-schouders-knie-en-teen’. Marthas doet al jaren de choreografie voor de shows van Kinderen voor Kinderen. De tekst van ‘Hupsakee!’ schreef ze met producer Tjeerd Oosterhuis, die ook de muziek componeerde.

al 35 jaar actief

Kinderen voor kinderen gaat al 35 jaar mee. In maart 1981 scoorde het koor hun eerste hit met ‘Ik Heb Zo Wa-Wa-Wa-Waanzinnig Gedroomd’, dat een achtste plaats haalde. Het eerste album stond negen weken op de eerste plaats en er zouden nog vele volgen.

20x Kinderen voor Kinderen

Twee keer behaalde een single de vijfde plaats: ‘Eeuwige Kerst’ met Anny Schilder & het Goede Doel voor een actie van Amnesty International, begin 1985. En ‘Bewegen Is Gezond’, het eerste nummer voor de Koningsspelen in 2013. In totaal bereikten drie nummers van Kinderen voor Kinderen de top 10. ‘Hupsakee!’ is de twintigste notering voor het koor.
De opname van ‘Hupsakee!’ vond plaats op 13 maart in de Soundwise Studio in Amsterdam. De solo op ‘Hupsakee!’ is voor de 10-jarige Febe, die voor het tweede jaar bij het koor zit. Haar droom, zangeres en danseres worden, komt daarmee dus al een beetje uit. Daarnaast nemen Luuk, Thomas en Mhijs ook een stuk voor hun rekening. In september verschijnt het 37e album van Kinderen voor kinderen dat in het teken staat van ‘lezen is leuk’, het thema van de Kinderboekenweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten