zondag 1 mei 2016

Enrique Iglesias nam de tijd voor El Corazón

#51 Enrique Iglesias feat. Wisin: Duele El Corazón                                *** hoogste eerste weeks ***

Zal het Enrique Iglesias met ‘El Corazón’ feat. Wisin weer lukken om één van de grootste zomerhits te scoren? Vorig jaar stond ‘El Perdón’ met Nicky Jam zeven weken bovenaan de Single Top 100 en reikte tot de elfde plaats in het jaaroverzicht.

‘El Corazón’, dat Spaans is voor hart, nam de 40-jarige Spaanse hartenbreker op met Wisin, ofwel de 37-jarige Juan Luis Moreira Luna uit Cayey in Puerto Rico. Tot 2013 was hij samen met Llandel Veguilla Malavé actief als het duo Wisin & Yandel. De twee hebben even een pauze ingelast. In 2005 stond het duo genoteerd met ‘Burn It Up’ van R. Kelly, dat de 25e plaats bereikte.

alle tijd

Het idee voor ‘El Corazón’ was afkomstig van één van de vrienden van Enrique. Vervolgens heeft hij er acht maanden aan gewerkt, dat hij zelf niet zolang vind (..). Enrique gaat net zo lang door met een nummer totdat het volgens hem klaar is, geschikt voor een feestje.

‘El Corazón’ is niet de eerste samenwerking tussen Iglesias en Wisin. Voor 2013 werkten ze samen op de nummers ‘Lloro Por Ti’ en ‘No Me Digas Que No’.

Net als Rihanna (zie onder #77), brengt Enrique Iglesias ook tegelijk twee nummers uit. Naast  ‘El Corazón’ heeft hij met Pitbull het nummer ‘Messin’ Around’ opgenomen. Zes jaar geleden scoorden beide een #16-notering met ‘I Like It’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten