zondag 1 mei 2016

Albumsnippers bij week 18 - 30 april 2016

Met ingang van deze week staan de albumsnippers niet meer op de 3FM site, maar weer gewoon bij je Megaman. Naast de nieuwe albums van Beyoncé en Miss Montreal (zie de Hitflits) zijn dat de volgende:

#4 Marianne Weber & John de Bever: Dat Is De Liefde
In 2015 scoorden Marianne Weber & John de Bever samen al een hit ‘Denk Nog Een Keer Aan Mij’ (#51) en dat smaakte naar meer. Danny Vera, George Baker, haar zoon Jeffrey en Marianne zelf schreven de nummers voor het album Dat Is De Liefde. Na Frans Bauer (3x, waaronder twee #1-albums) en William Barth (1x), is John de Bever de vierde zanger met wie ze een album opnam. Naast duetten staan er ook nummers van de artiesten zelf op.

#53 Rufus Wainwright: Take All My Loves – 9 Shakespeare Sonnets
Niet geheel toevallig verscheen afgelopen week dit album van Rufus Wainwright. Vorige week zaterdag, 23 april, was het de 400e sterfdag van de Britse dichter en schrijver van toneelstukken, William Shakespeare.
Op Take All My Loves – 9 Shakespeare Sonnets heeft Wainwright 9 van de 154 gedichten die Shakespeare schreef, bewerkt. Voor de uitvoering vroeg hij bekende acteurs en actrices (onder andere Helena Bonham Carter en William Shatner), maar ook muzikanten, waaronder Florence Welch (van Florence and the Machine), zijn zuster Martha Wainwright en de Oostenrijkse sopraan Anna Prohaska.

#55 Venice: Brunch Buffet – Taste Covers
Brunch Buffet – Taste Covers is de tiende notering voor de Californische band Venice, bestaande uit de broers Michael en Mark Lennon en de neven Kipp en Patt Lennon. Op Brunch Buffet – Taste Covers brengt de groep een eerbetoon aan muzikanten die hen hebben beïnvloed zoals Billy Joel, Steely Dan, Stevie Wonder en Ed Sheeran. Deze maand doet de groep een tour door ons land.

#74 Mark Knopfler & Evelyn Glennie: Altamira
Bij de film ‘Altamira’ van de Britse regisseur Hugh Hudson, schreef Mark Knopfler de soundtrack. Knopfler voert deze uit met de 50-jarige Schotse percussionist Dame Evelyn Elisabeth Ann Glennie, kortweg Evelyn Glennie. Ze werkte al eerder met onder andere Björk, Steve Hackett en Bobby McFerrin. Onder de muzikanten die meewerkten aan Altamira is ook  Guy Fletcher, met wie Knopfler in de band Dire Straits zat. Het is de tiende keer dat Knopfler een soundtrack levert. Vijf  daarvan haalden onze albumlijst:
-          ­­Local Hero (#21 in 1983)
-          Cal (#31 in 1984)
-          Screenplaying (#21 in 1993)
-          Walk The Dog (#83 in 1998)
-          Altamira (#74 in 2016)

#82 Jethro Tull: Aqualung
Aqualung is een album uit 1971 van de Britse rockband Jethro Tull. De aanleiding voor een notering in 2016, is een geremasterde versie van Aqualung 40th Anniversary Special Edition uit 2011. Destijds deed Peter Mew de master, die veel kritiek kreeg. Anno 2016 verzorgde Steven Wilson, die in 2011 het album had geremixt, de master. Daarnaast zijn er drie DVD’s aan toegevoegd.
In 1971 was Aqualung het vierde studioalbum van de groep rond de Schotse muziekvirtuoos Ian Anderson. Met zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is het album het meest succesvolle van de groep. Vreemd genoeg scoorde het niet bij ons, ondanks het nummer ‘Locomotive Bread’, dat al sinds het bestaan van de jaarlijks NPO Radio 2 Top 2000 een notering krijgt.

#83 Kinderen voor Kinderen: De Allergrootste Hits van Kinderen voor Kinderen – Waanzinnig Gedroomd – Editie 2016
De editie van 2014 van dit album hield het 93 weken vol in de Album Top 100 met een eerste plaats als hoogste notering. Zo hoog zal de editie van 2016 vast niet komen. Het dubbelalbum bevat 52 nummers, waaronder 21 nummers die ook op de editie uit 2014 stonden. Blijven er 31 over met de hits van de laatste twee jaar, waaronder de themanummers van de Koningsspelen.

#89 Luka Bloom: Frúgalisto
Na het coveralbum Head & Heart (#85 in 2014), komt de Ierse muzikant Luka Bloom met een album met eigen nummers. In 2012 was hij verhuisd naar het westen van Ierland. De rust die hij daar vond en de mensen, inspireerden hem tot het album Frúgalisto, dat gaat over dagelijkse gebeurtenissen. Volgens Bloom was het opnemen van het album, met bevriende zangers en muzikanten in Lettercollum House in Timoleague, zijn beste ervaring tot nu toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten