zondag 1 mei 2016

Postume hit voor Prince

#63 Prince & the Revolution: Sometimes It Snows In April

Ruim een week geleden, op donderdag 21 april, kwam naar buiten dat Prince Rogers Nelson in de lift van zijn muziekcomplex in Minneapolis was gevonden. Hulp had geen baat meer, Prince overleed op 57-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een overdosis pijnstillers.

In Nederland werd zijn dood rond 7 uur s’ avonds bekend, 5 uur voor de deadline van de weeklijsten, die op vrijdag worden opgemaakt. Aangezien zijn nummers niet op Spotify of Deezer staan, moesten zijn nummers het dus alleen van de downloads hebben. Hoewel er veel gedownload is die avond, was het net onvoldoende voor een notering vorige week.

Dat wordt deze week goed gemaakt met twee noteringen. Op #54 gaat ‘Purple Rain’ op herhaling (4x #1 in 1984) en op #63 komt ‘Sometimes It Snows In April’ binnen. Dat nummer, geschreven met Wendy & Lisa van zijn begeleidingsband the Revolution, is de  laatste track van zijn achtste studioalbum Parade uit 1986. Het album leverde in 1986 drie hits op: ‘Kiss’ (#3), ‘Mountains’ (#16) en ‘Girls & Boys’ (#12), allen als Prince & the Revolution. ‘Sometimes It Snows In April’ is in totaal zijn 49e notering.

Naast deze twee noteringen, haalden drie oude hits de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Single Top 100:
#136 When doves Cry
#173 1999
#197 Kiss, als Prince & the Revolution

Op albumgebied gaat het Prince beter af. Zie daarvoor onze Hitflits van afgelopen vrijdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten