zondag 19 juni 2016

Cho introduceert Vlaamse hiphopster

#51 Cho feat. Abigail Johnson & La Rouge: Ik Mis Je
#88 Cho feat. Abigail Johnson: Eerste keer

Even leek het er op dat Knock Knock III van Cho boven TwentyFourSevn 3 van Sevn Alias uit zou komen. Het venijn zat ‘m ook nu weer in de staart, want Cho moet genoegen nemen met een derde plaats (zie ook de albumsnippers). De twaalf tracks van zijn album zijn bijna 1,5 miljoen keer gestreamd en twee daarvan  krijgen een notering in de Single Top 100.

Op ‘Ik Mis Je’ krijgt Cho hulp van La Rouge en Abigail Johnson. De Surinaamse band La Rouge kennen we nog van hun hit ‘Als Je Weet Wat Je Doet …’  feat. RMXCRW (#67 in 2005). La Rouge bestaat uit Nederlands-Surinaamse twintigers en dertigers die westerse muziek combineren met  zogenaamde kaskawina. Dat is een dansbare mix van de Surinaams-Caribische kaseko en van kawina, Zanger en bandleider is Isaac Menso.

Vlaamse hiphop

Abigail Johnson, geboren als Abi Jay Johnson op 26 november 1992, zingt niet alleen op ‘Ik Mis Je’, maar ook op ‘Eerste Keer’, nieuw op #88.
Johnson komt uit Antwerpen en is actrice, danseres, fotomodel en zangeres. In het verleden nam ze alleen Engelstalige nummers op, onder andere ‘Home’ met Darrell Cole en ‘Hysteria’ van Bringhim.

Door de binnenkomst van de tracks van Sevn Alias en Cho, komt het totaal aantal Nederlandse hiphop tracks deze week uit op 22 stuks! De verdeling is als volgt:
6x Broederliefde, Sevn Alias
4x Glowinthedark
3 Jonna Fraser
2 Ronnie Flex
1 Lil Kleine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten