zondag 19 juni 2016

‘One Dance’ loopt snel in op ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
     *** negende week op #1 ***

Vorige week passeerde ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla met acht weken bovenaan, ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ van Mike Posner, dat zeven weken op de eerste plaats stond. Deze week maakt ‘One Dance’ zich op om volgende week ‘Lose Yourself’ van Justin Bieber in te halen, dat net als ‘One Dance’ deze week, negen weken op de eerste plaats stond, eind 2015, begin 2016. Want die tiende week zit er voor ‘One Dance’ zeker in.

In Groot-Brittannië pakt ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla nu al de tiende week. Een aantal dat niet meer voor is gekomen sinds ‘Umbrella’ van Rihanna in 2007. Toen ging het nog om fysieke cd-singles en downloads, nu zijn het vooral de streams die zorgen voor een notering.

de eerste miljoenen

In Groot-Brittannië zijn dat er van ‘One Dance’ deze week 655.413 tegenover 366.638 downloads en cd-singles. In totaal zijn er daar nu 1.022.051 stuks van ‘One Dance’ verkocht, de eerste dit jaar boven 1 miljoen. Maar de afgelopen week was er nog een millionseller: ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ van Mike Posner, dat op 1.022.302 staat, iets meer dan ‘One Dance’ dus. In ons land is het verschil tussen beide nummers beduidend groter: 8 miljoen, maar wordt snel kleiner. ‘One Dance’ pakt er zo’n 1 miljoen meer per week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten