zondag 3 juli 2016

Jonas Blue komt nu met eigen nummer

#77 Jonas Blue feat. JP Cooper: Perfect Strangers

Zo’n grote hit als ‘Fast Car’ (drie weken op de derde plaats in maart en april), zal ‘Perfect Strangers’ niet worden. in tegenstelling tot ‘Fast Car’ dat een cover is (van Tracy Chapman), is ‘Perfect Strangers’ een eigen nummer van de Britse Guy James Robin, ofwel dj/producer Jonas Blue. Op ‘Fast Car’ werden de vokalen verzorgd door de Britse Sophie Elton alias Dakota, op ‘Perfect Strangers’ komt een oude bekende langs: JP Cooper.

JP Cooper kennen we nog van ‘The Artist Inside’ (#26 in 2012), met Don Diablo. Dat nummer was destijds een eerbetoon aan Leo, de vader van Don Diablo, die overleed aan nierkanker.

JP Cooper, voluit John Paul Cooper is geboren op 1 november 1983 in Middleton, Noord Manchester. Zijn moeder overleed toen hij elf maanden was, waarna hij werd opgevoed door zijn vader en zijn zusters, die allen op een bepaalde manier artistiek zijn, hetzij met muziek of kunst.

gospel

Op jonge leeftijd werd JP Cooper verliefd … op muziek, een liefde die hij nooit meer heeft verlaten. Zijn stem wordt vaak vergeleken met die van een gospelzanger en dat is niet zo vreemd, want hij heeft gezongen bij The Manchester Sing Out Choir, hét gospelkoor uit Manchester. Na een aantal EP’s brengt de student lichamelijke opvoeding, later dit jaar zijn debuutalbum uit, waarvan ‘Party’ al op single is uitgekomen. Als ‘Perfect Strangers’ internationaal aanslaat, kan dat de release van zijn album alleen maar ten goede komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten