zondag 3 juli 2016

Nelly schrijft eigen rap voor ‘Millionaire’

#88 Cash Cash / Digital Farm Animals feat. Nelly: Millionaire

Cash Cash, afkomstig uit Roseland, New Jersey, heette in 2002 nog the Consequence. In 2007 moest het viertal een andere naam kiezen, omdat een Amerikaanse hiphopgroep al zo heette en met gerechtelijke stappen dreigde. Als reactie daarop werd de naam the Consequence veranderd in Cash Cash, als knipoog dus.
Sinds 2010 is Cash Cash nog een drietal, bestaande uit Jean Paul Makhlouf (zanger), Alex Luke Makhlouf (synthesizer, keyboards, achtergrond zang) en Sam Frisch (gitaar, achtergrond zang). Sam en Jean begonnen destijds de band, samen met hun vriend, bassist Jeff Sayers. In 2012 scoorde Cash Cash een hit met ‘Michael Jackson (The Beat Goes On)’, dat een eerbetoon was aan the King of Pop. Het nummer stond een kwartaal genoteerd, met als hoogste plaats een 25e.

‘Millionaire’ is afkomstig van Blood, Sweat & 3 Years, het vierde album van Cash Cash, waaraan onder andere Bebe Rexha, Busta Rhymes en Christina Perri meewerkten. Maar ook de Brit Nicholas James Gale, ofwel Digital Farm Animals. Onder die naam schreef hij mee aan ‘No Money’ van Galantis, deze week op #8. Daarnaast werkte hij onder andere met de Belgische Netsky.

must be the money

Naast Digital Farm Animals krijgt nog een persoon een credit op ‘Millionaire’, rapper Nelly. In 2001 scoorde Nelly een top 6-hit met ‘Ride With Me’ feat. City Spud. Daarin zit de regel ‘hey, it must be the money’. Die regel komt gedeeltelijk terug in ‘Millionaire’, maar dan gezongen door Cash Cash zelf. Nelly schreef en rapt een eigen tekst. De opnamen duurden tot 5 uur in de ochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten