vrijdag 8 juli 2016

Hitflits: Hazes-fans lopen (nog) niet warm voor nieuw nummer

In het halfjaaroverzicht heb je kunnen lezen, dat ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla tot de tien meest gedownloade, maar vooral gestreamde nummers van 2016 behoort .Bij de Britten hoort het nummer zelfs al bij de beste twee! Daar stond het nummer vorige week al twaalf weken bovenaan en met slechts 58.851stuks (waarvan 45.357 streams) plakt het daar weer een weekje aan vast.
Sinds ‘One Dance’ de eerste plaats bereikte in onze hitparade, lopen we een week achter op de Britse hitlijst. Dat blijft deze week ook zo, en dus staat ‘One Dance’ voor de twaalfde week bovenaan de Single Top 100. Een aantal dat niet meer is voorgekomen sinds ‘Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren)’ van André Hazes & Gerard Joling in 2007.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (twaalfde week)
2. (2)   Justin Timberlake : Can’t Stop The Feeling
3. (3)   Kungs vs. Cookin’ On 3 Burners: This Girl
4. (9)   Deorro feat. Elvis Crespo: Bailar
5. (4)   Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For

Hazes fans laten het (nog) afweten

En er zit nog meer in voor ‘One Dance’, want de verwachte hausse van ‘Op De Schoorsteen Staat Een Foto’, een verdwenen nummer van wijlen André Hazes, blijft uit. Het blijkt dat zijn fans het nummer (dat Hazes zelf afwees omdat hij een andere kant op wilde), niet onder de indruk zijn van het nummer. Wellicht verandert dat, als het eind juli op vinyl uitkomt. Voorlopig komt het nummer niet verder dan een 117e plaats in de Bubbling Under, de  wachtkamer van de Single Top 100.

De snelste stijger deze week, de topsprinter, is ‘Millionaire’ van Cash Cash / Digital Farm Animals feat. Nelly, dat in de tweede week gaat van de 88e naar de 55e plaats.

Aanstaande zondag wordt in Stade de France in het bijzijn van de president van Frankrijk de finale van het EK 2016 gespeeld tussen Frankrijk en Portugal. Twee dagen voor de finale, zakt ‘This One’s For You’, het officiële UEFA-lied, door David Guetta feat. Zara Larsson naar de zevende plaats. De hoogste plaats (tot nu toe) was de zesde, twee weken achtereen. Wellicht dat het nummer volgende week nog een heropleving beleeft.

En dan hebben we hier nog de eerste weeks noteringen:
#74 Joel Adams: Please Don’t Go
#81 Sam Feldt x Lucas & Steve Wulf: Summer On You
#84 Tiësto feat. John Legend: Summer Nights
#85 Janieck: Feel The Love (Sam Feldt edit)
#86 Mafe feat. Boef: Niet Van Mij Alleen
#91 Pitbull feat. Enrique Iglesias: Messin’ Around
#93 Stef Ekkel & René Karst: Liever Te Dik In De Kist …

ALBUMS

We geven het toe: de prolongatie van de #1, A Head Full Of Dreams van Coldplay, hadden we niet verwacht. Als gevolg van twee uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA en een optreden op Glastonbury, pakte het album vorige week in de 30e week de eerste plaats. We zijn bijna twee weken verder en dan is het effect hiervan wel uitgewerkt. Dachten we! Maar we hadden buiten de Coldplay-fans gerekend, want die zorgen er voor dat het album ook deze week bovenaan de Album Top 100 staat!

TOP 5

1. (1)   Coldplay: A Head Full Of Dreams (tweede week op #1)
2. (2)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
3. (4)   Red Hot Chili Peppers: The Getaway
4. (3)   Adele: 25
5. (7)   Drake: Views

De hoogste eerste weeks komen we pas boven de 20 tegen. Hier volgen ze allemaal:
#21 Blink-182: California, eerste album in vijf jaar en eerste #1 in de Britse albumlijst
#32 Rico & Sticks: #Opgezwolletotnu
#33 Maxwell: BlACKsummer’s Night
#35 Roy Orbison: Collected
#39 Eric Clapton and Guests: Crossroads Revisited – Selections From The Crossroads Guitar Festivals
#66 Opgezwolle: Vloeistof [2016] Limited LP
#70 Fates Warning: Theories Of Flight
#75 Anbu: Het Zonnige Zuiden

Naast de EK-finale na een warme zondag met temperaturen boven de 25 graden, is er dit weekend natuurlijk ook het North Sea Jazz festival in Rotterdam (het hele weekend op NPO Radio 2 + NPO 3). Het effect van de optredens op de albumlijsten zien we aanstaande vrijdag in een nieuwe Hitflits. Maar eerst volgt er dit weekend een nieuwe Megaman. Wijzen we je nog even op ons onofficiële halfjaaroverzicht dat door het vakblad Entertainment Business is overgenomen op hun site. En daar zijn we best trots op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten