zondag 25 september 2016

Congolese rapper leerde vreemde talen in asielcentra

#97 Rollàn feat. Josylvio & Hef: Mbongo

‘Mbongo’ van Rollàn feat. Josylvio & Hef is de enige notering deze week, waarin we twee debutanten tegen komen, want Hef, alter ego van van Julliard Frans, scoorde al drie andere hits. De debutanten zijn Rollàn feat. Josylvio, waarvan Josylvio (echte naam: Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib), al wel vier albumnoteringen op zijn naam heeft staan.

asielcentra

Rollàn (22) komt uit Congo, het voormalige Zaïre. Doordat zijn moeder vluchteling was, heeft hij in verschillende asielcentra gewoond en beheerst daardoor het Engels en het Frans. Daarnaast spreekt hij Lingala, de taal die in Kinshasa, hoofdstad van Congo, wordt gesproken. Via Antwerpen belandde hij in Nederland, waarvan hij het Nederlands ook machtig is.
Via Mohamed Fouradi, A&R manager bij Cloud 9 Music, kreeg Rollàn een contract op het  label SNM Music. Fouradi kwam hem tegen op YouTube en vroeg hem via Instagram wat ze voor elkaar konden betekenen. Op ‘Mbongo’, dat geld betekent in het Congolees, combineert Rollàn de Franse en Nederlandse taal. Momenteel werkt hij aan een eigen EP.

dankbaar

Overigens is Rollàn zeer blij met zijn notering, getuige de mededeling op zijn Facebook:
“Mbongo is net binnengekomen in de dutchcharts single top 100 (1e week). Ik had dit nu niet meer verwacht. Super dankbaar! Nieuwe single komt eraan. Love!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten