vrijdag 23 september 2016

Hitflits: Jan Smit viert zijn 20-jarig jubileum met elfde #1-notering

Even leek het er op dat Skeleton Tree van Nick Cave & the Bad Seeds alsnog de eerste plaats zou halen. Maar op woensdag bleek dat ijdele hoop, want een oude bekende belette het de Australiërs. Nee, niet Broederliefde, maar Jan Smit! De dag daarvoor was zijn album 20 uitgekomen, dat al na één dag de eerste plaats pakte en uiteindelijk met een voorsprong van bijna 40% op de eerste plaats eindigt. Net als Ancora vorige week, deed Jan deze week diverse instores in het land. Met 20 scoort Jan zijn elfde #1-album, en voor de achtste keer vanuit het niets.
Jan Smit zit 20 jaar in het vak en brengt iedere 20e van de maand een nieuw nummer uit. De laatste track is ‘Kom Dichterbij Me’ met Broederliefde, zeker kanshebber voor een notering in de Single Top 100 volgende week. Tot nu toe is geen enkele track dat gelukt, omdat ze nauwelijks gestreamd zijn. Waarom zou je ook, als je weet dat alle nummers toch op zijn album komen?

Of 20 volgende week nog #1 staat, hangt onder meer af van de verkoop van Deel 37 – Voor Altijd Jong! van Kinderen voor Kinderen en Chapter And Verse van Bruce Springsteen. Het album van Kinderen voor Kinderen is bij uitlevering al goud (26.000 exemplaren).


ALBUM TOP 5

1. EW  Jan Smit: 20
2. (3)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
3. (2)   Nick Cave & the Bad Seeds: Skeleton Tree
4 .(5)   Rotterdam Airlines: Gate 16
5. EW  Boudewijn de Groot: Collected

Door Weer En Wind van Ancora, vorige week dankzij instores op de eerste plaats, zakt deze week naar de zevende plek en verliest relatief zelfs bijna driekwart!

Gaan we over op de andere eerste weeks noteringen:
#30 Mac Miller: The Divine Feminine
#38 Usher: Hard II Love
#40 die Antwoord: Mount Ninji And Da Nice Time Kid
#41 Led Zeppelin: The Complete BBC Sessions
#58 Trentemøller: Fixon
#75 PNL: Dans La Légende
#83 Steven Wilson: Trancience
#100 Keaton Henson: Kindly Now

SINGLE TOP 5

1. (1)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You (tweede week op #1)
2. (2)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water
3. (3)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (voor de derde week #1 in de Britse hitparade)
4. (4)   Sevn Alias feat. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho: Gass
5. (5)   Martin Garrix feat. Bebe Rexha: In The Name Of Love

‘Do Or Die’ feat. Broederliefde, deze week op #34, bereikte eind juni de tiende plaats, waar het acht weken voor nodig had. ‘My Love’ van Frenna feat. Jonna Fraser & Emms overtreft dat nummer met gemak, want het is de hoogste eerste weeks op de zevende plaats en is daarmee voor allen de grootste hit.

Net buiten de top 10, op een elfde plaats van #21, staat ‘Side To Side’ van Ariana Grande feat. Nicki Minaj. Wellicht volgende week een top 10-notering, dat is dan de zesde voor beide zangeressen.

Tot slot nog de andere eerste weeks noteringen:
#21 D-Double feat. Broederliefde & SMG: Kibra
#46 Calvin Harris: My Way
#86 Kygo feat. Julia Michaels: Carry Me
#97 Rollàn feat. Josylvio & Hef: Mbongo

Tot zover deze Hitflits. In verband met het Nederpop weekend op NPO Radio 2, is er zondag geen uitzending van de Mega Album Top 50. Wij zijn er zondag wel met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten