zondag 18 september 2016

Justin Bieber lost zichzelf weer af

#1 DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You
     *** eerste week op #1 ***

In de week dat ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber uitkwam, nu zeven weken geleden, verwachtten we dat het nummer binnen enkele weken de eerste plaats zou bereiken. Uiteindelijk heeft het nog zes weken geduurd, en dat komt omdat ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. MØ drie weken lang te sterk bleek.
Deze week is het er dan toch van gekomen, waardoor Justin Bieber zijn vijfde #1-hit mag bijschrijven en de 30-jarige William Grigahcine, ofwel de Franse DJ Snake, zijn tweede. Vorig jaar stond hij met ‘Lean On’ van Major Lazer feat. MØ twee weken bovenaan de Single Top 100.

‘Let Me Love You’ is dus de vijfde #1-hit voor de 22-jarige Justin Bieber. Precies een jaar + 1 week geleden, scoorde Bieber zijn eerste #1-hit met ‘What Do You Mean?’ (8 weken op #1). Daarna volgden ‘Sorry’ (2x), ‘Love Yourself’ (9x) en ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. MØ (7x).

geen record

Vijf #1-hits binnen iets meer dan een jaar is bijzonder, maar niet uniek. In 2012 lukte het Sandra van Nieuwland ook al, alleen flikte zij het binnen 4 maanden! Dat waren:

1 september: More
 24 november: Keep Your Head Up
1 december: Beggin'
 8 december: New Age
 22 december: Venus
Zelfs the Beatles hadden langer nodig voor hun vijf #1-hits: 203 dagen.

Justin Bieber lost zichzelf weer af

Na zeven weken ‘Cold Water’ pakt Justin Bieber met ‘Let Me Love You’ opnieuw de eerste plaats. Daarmee lost hij zichzelf dus af. Dat deed hij eerder op 5 december 2015. Toen volgde ‘Love Yourself’ zijn #1-hit ‘Sorry’ op, waarna ‘Sorry’ nog zeven weken op de tweede plaats bleef staan. Met twee weken voor de sprong naar de eerste plaats, maakt dat dus negen weken achter elkaar op de eerste en de tweede plaats. De stand voor zijn huidige hits is vier weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten