vrijdag 30 september 2016

Voorlopige Hitflits:Shawn Mendes nog niet zeker van #1-album

Mega-genoten,

Vanwege een grote technische storing heeft GfK Dutch Charts vandaag, vrijdag 30 september 2016, geen hitlijsten kunnen samenstellen. Voor lijstjes en dus ook hitparades is het van groot belang dat alle gegevens worden meegenomen. Vanwege het ontbreken van bepaalde verkoopgegevens, konden geen representatieve lijsten worden gemaakt. Als alles meezit, lukt dat maandag wel.

bijzonder maar niet uniek

Het is de eerste keer dat er geen enkele lijst is samengesteld. Wel is het in de jaren ’80 meerdere keren voorgekomen dat de Elpee Top 50 niet op vrijdag kon worden gemaakt vanwege een technische storing, en pas op de maandag daarop werd samengesteld. Aangezien de uitzending toch op maandagavond was, kwam deze niet in gevaar. De toenmalige Nationale Hitparade Top 50 singlelijst, die uitgezonden werd op zondagavond, ondervond geen problemen.

voorzichtigheid

De Hitflits op vrijdag maken we op basis van de voorlopige single en albumlijsten die op maandag en woensdag worden gemaakt. Hoewel op die lijsten nog niet alle controles zijn verricht, geven ze een goede indicatie hoe de definitieve lijsten er op vrijdag uit zouden kunnen komen te zien.

Toch is voorzichtigheid geboden. Voor noteringen onderin de lijst is het minder erg als deze afwijken van de voorlopige lijst. Anders wordt het natuurlijk als er een andere #1 uitkomt, zoals de laatste weken met Broederliefde, Ancora en Jan Smit! In de voorlopige lijsten stonden zij nog niet op de eerste plaats.

Shawn Mendes voorlopig #1

Volgens de voorlopige lijsten van deze week zou de Canadese zanger Shawn Mendes zijn eerste #1-scoren met het album Illuminate. The Chainsmokers feat. Halsey is het in de voorlopige singlelijst nog niet gelukt om met ‘Closer’ de eerste plaats te bereiken. Die zou voor de derde week in handen blijven van DJ Snake feat. Justin Bieber met ‘Let Me Love You’.

Zoals gezegd, het zijn voorlopige standen met de verkopen van streams, downloads en fysieke albums van vrijdag tot en met dinsdag. We missen dus nog twee verkoopdagen, waarin van alles kan gebeuren.

Een paar (extra) instores kunnen zorgen voor voldoende verkopen om alsnog #1 te komen, zoals we vorige week zagen met Jan Smit. Maar ook een tv-optreden in bijvoorbeeld RTL Late Night kan een stroom aan streams opleveren. We zullen dus tot maandag moeten wachten om te weten wat de definitieve lijsten brengen. Wellicht toch andere toppers?!

de Megaman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten