zondag 20 november 2016

18-jarige schrijft nummer over echtscheiding

#95 James TW: When You Love Someone

James David Taylor-Watss (Londen, 27 oktober 1997) is atlijd al met muziek bezig. Drummen leerden hij in het bandje van zijn vader dat speelde op trouwerijen en partijen. Sinds zijn twaalfde speelt James TW, zoals hij zich laat noemen, gitaar en piano en al vier jaar schrijft hij eigen nummers.

YouTube

Zoals veel leeftijdgenoten zette hij eigen nummers en covers (van onder andere Gnarls Barkley) op YouTube. Zo’n twee jaar geleden toonden twee platenlabels interesse in hem en dat resulteerde in 2014 tot de EP Just A Number. Begin dit jaar verscheen de EP First Impressions, met daarop het nummer ‘When You Love Someone’, waarmee hij internationaal doorbreekt.

echtscheiding

‘When You Love Someone’ gaat over een echtscheiding en hoe een kind dit ervaart. James TW schreef het nummer toen hij hoorde dat de ouders van een jongetje van elf jaar, die hij drumles gaf, gingen scheiden. Alleen wist het ventje nog van niets. Daarop dacht James TW hoe die ouders hun beslissing om te scheiden aan hun zoontje kenbaar zouden maken, zodat hij hen zou begrijpen. ‘When You Love Someone’ moest een nummer worden, waardoor het ventje zich – ondanks de scheiding – beter zou voelen.

Over een kleine twee maand, in het tweede weekend van januari 2017, komt James TW naar Groningen voor een optreding tijdens Eurosonic Noorderslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten