zondag 27 november 2016

Na drie jaar breekt James Arthur ook in ons land door

#1 James Arthur: Say You Won’t Love Me
     *** eerste week op #1 ***

In 2013 scoorde de Britse muzikant James Arthur zijn eerste hit in ons land met ‘Impossible’, dat niet verder kwam dan de 61e plaats. En daarmee leek, althans in ons land, zijn carrière een zachte dood te sterven.
Niets is echter minder waar, want na wat tegenslagen heeft hij de draad weer opgepakt en dat levert hem geen windeieren op. Drie later verrast hij iedereen met een nieuw album Back From The Edge (deze week blijven staan op #79) en de single ‘Say You Won’t Let Go’, dat deze week, in navolging van zes andere landen, ook bij ons de eerste plaats pakt.

James Arthur, winnaar in 2012 van de Britse X Factor, is de eerste Britse zanger in bijna twee jaar, sinds Ed Sheeran met ‘Thinking Out Loud’, die de eerste plaats pakt. In de afgelopen twee jaar waren het vooral de Nederlanders (Kenny B, Lil’ Kleine & Ronnie Flex) en de Canadezen (Justin Bieber, Drake), die de top van de Single Top 100 domineerden. Met James Arthur is het (weer) de beurt aan de Britten en dat zal wel even zo blijven. Alleen is het volgende week niet James Arthur meer die de lijst aanvoert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten