zondag 27 november 2016

Years and Years toetsenist hielp zangeres Raye een handje

#99 Jonas Blue feat. Raye: By Your Side

Met nog een maand te gaan, kunnen we langzaam aan de balans opmaken van het hitjaar 2016. Met twee top 3-hits, ‘Fast Car’ feat. Dakota en ‘Perfect Strangers’ feat. JP Cooper, is dit jaar bijzonder succesvol voor de Britse dj/producer Jonas Blue. Op de rand van 2016 komt hij met een derde hit: ‘By Your Side’ feat. Raye, dat binnenkomt op de 99e plaats

Haar volledige naam luidt Rachel Keen, geboren in 1997 in Tooting, een wijk in Zuid Londen, Haar vader is Brits, haar moeder heeft roots in Ghana en Zwitserland. Haar ouders draaiden veel jazz (Billy Holliday, Ella Fitzgerald en Nina Simone). Haar eigen muzikale helden zijn  Aaliyah, Jill Scott, Angie Stone, Lauryn Hill en Amy Winehouse.

Het zingen leerde Raye in het plaatselijke kerkkoor. Ze speelt cello, piano, fluit en een beetje gitaar. Sinds haar tiende schrijft ze nummers. Raye doorliep the Brit School of Performing Arts and Technology, na onder andere Amy Winehouse, Adele en Katie Melua.

Years and Years

In 2014 maakte Raye de EP Welcome To The Winter. ‘Hotbox’, één van de zeven tracks, viel zeer in de smaak bij Olly Alexander, toetsenist van Years and Years, die dat iedereen liet weten. Uiteindelijk was het platenmaatschappij Polydor die haar een contract aanbood. Inmiddels is Raye een respecteerd songschrijfster voor onder andere Labrinth, Emeli Sandé en Charli XCX.

belofte voor 2017

Door Apple Music is Raye uitgeroepen tot één van de twaalf beloftes voor 2017. Én maandag werd bekend dat Raye op de longlist staat van de Sound of 2017 van de BBC, een lijst van vijftien beloftes voor 2017. In de eerste week van januari 2017 maakt de BBC de top 5 bekend. Raye moet het onder andere opnemen tegen Rag 'n' Bone Man en Anderson. Paak. In 2016 werd die lijst aangevoerd door Jack Garrett.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten