zondag 22 januari 2017

All Time Low is al twee jaar oud

#80 Jon Bellion: All Time Low

Op tweede kerstdag is hij 26 jaar geworden. Jonathan David ‘Jon’ Bellion, afkomstig uit Lake Grove, in New York. ‘All Time Low’ is niet zijn eerste hit in Nederland. In 2015 scoorde de Russisch-Duitse producer ZEDD een hit met ‘Beautiful Now’ (#91), dat niet alleen mede geschreven is door Bellion, maar waarop hij ook zingt.

Jon Bellion begon al op zijn veertiende met het produceren voor anderen, maar stopte daar in 2009 mee toen het iedere keer weer op dezelfde nummers aankwam. Daarop ging uit pure frustratie zelf zingen en rappen.

Inmiddels heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en na het maken van enkele mixtapes, werd Bellion gevraagd door anderen. Hij leverde een couplet aan van ‘The Monster’ van Eminem feat. Rihanna (#3 in 2013). En met Jason Desrouleaux (Jason Derulo) schreef hij het nummer ‘Trumpets’ (#11 in 2014) en produceerde het ook. Bellion zijn grootste inspiratiebron is Kanye West.

twee jaar oud

In 2015 bracht Jon Bellion al een demo uit van ‘All Time Low’. Hij had het nummer snel geschreven en wilde het zo snel mogelijk uitbrengen. In 2016 werkte Bellion aan zijn album  The Human Condition, en nam hij een nieuwe versie van ‘All Time Low’ op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten