zondag 22 januari 2017

CMC$ bracht een tijdje terug nog pizza’s rond

#83 DVBBS & CMC$ feat. Koka: Not Going Home

‘Not Going Home’ is een nummer opgenomen met artiesten uit drie landen. DVBBS is de broers Chris (= Christopher van den Hoef) en Alex Andre (=  Alexandre van den Hoef), geboren in Almere, maar op jonge leeftijd verhuisd naar Canada.

pizzabezorger

CMC$ is Yael Nahar, geboren in Amsterdam. Van 2013 – 2015 doorliep hij de Herman Brood Academie en is daar afgestudeerd als Dance Music Producer. Een tijdje geleden verdiende hij de kost nog als pizzabezorger. Maar daar heeft hij nu geen tijd meer voor. Met Martin Garrix draaide hij vorig jaar op diens sluitfeest op Ibiza en draaiden ze samen tijdens het Amsterdam Dance Event in de Rai. CMS$ staat voor See Me Counting Stacks.

Pools

En dan tenslotte nog Koka, de zangeres op ‘Not Going Home’. Koka, voluit Gia Koka (27), is geboren in Polen, maar verhuisde als kind naar Rotterdam, waar ze op achtjarige leeftijd begint met het schrijven van liedjes. In 2011 maakt ze kennis met diverse producers, waaronder de Zweedse producer Martin Terefe (Jason Mraz, James Morrison).


Terefe helpt haar in Londen met het album Kissing The Outcast, dat ze in 2012 uitbrengt onder de naam Natalia Jayden. 3FM roept haar uit tot Serious Talent. Voor een schrijfsessie voor haar volgende album vertrekt ze naar Los Angeles, waar ze nummers schrijft voor onder andere Leona Lewis en Kylie Minogue. Het succes lag voor het oprapen, maar het liep anders.

album voor haar broer

In februari 2013 kwam haar 19-jarige broer Dymitri om in een tragisch ongeluk. Daarop keerde Koka terug naar Polen en schreef ze afscheidsbrieven voor Dymitri. De brieven werden liedjes en uiteindelijk resulteerde het in een album, dat werd opgenomen in een klein keldertje in Polen. Dat album, Dymitri, verscheen in 2013, deels gefinancierd via een crowdfund actie. In 2014 bracht Koka de EP FCUKU uit. Daarna werkte ze met diverse Nederlandse dj’s, waar onder Quintino en het Nederlandse producersduo the Him.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten