zondag 22 januari 2017

zangeres ‘Paris’ krijgt geen credit maar is daar niet rouwig om

#16 the Chainsmokers: Paris
       *** hoogste eerste weeks ***

De meest succesvolle act van dit moment is toch wel het Amerikaanse duo the Chainsmokers. Vorig jaar scoorden ze niet minder dan vijf hits, waaronder een #1 met ‘Closer’. ‘Paris’ is deze week de hoogte eerste weeks op de zestiende plaats. Niet eerder kwam een nummer van het duo zo hoog binnen en zou de komende weken wel eens een bedreiging kunnen vormen voor de #1 van dat moment.

geen credit voor de zangeres

Telkens als Andrew Taggart en Alex Pall een nummer opnamen met een zangeres, dan kregen de dames daar een credit voor. Op ‘Paris’ is dat echter niet het geval, want Emily Warren wordt niet officieel genoemd als zangeres. De heren kenen haar van de tekstbijdragen aan ‘Don’t Let Me Down’ van hun hit met zangeres Daya (#5 in 2016).

… maar die vind dat niet erg

De Amerikaanse Emily Warren was in de buurt bezig met een opname, toen the Chainsmokers haar belden, omdat ze nog iets misten aan het nummer ‘Paris’, dat grotendeels door Taggert wordt gezongen. Ze kwam langs en deed haar ding. Volgens Warren heeft ze juist daarom geen credit gekregen, het moest (weer) een nummer worden van the Chainsmokers zelf. En bovendien werkt ze nog wel meer met de jongens samen, en kijkt daar naar uit. Dus we hoeven ons om Emily Warren geen zorgen te maken!

Warren schreef ook nummers voor onder andere Jessie J, Fifth Harmony en Shawn Mendes. Daarnaast scoorde ze onder haar eigen naam een hit met ‘Capsize’ van Frenship (#37 in 2016).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten