zondag 15 januari 2017

voormalig Ace of Base zangeres helpt Noors duo aan hit

#89 Kream feat. Clara Mae: Taped Up Heart

Uit Bergen in Noorwegen, komt het producersduo Kream, dat wordt gevormd door de broers Daniel en Markus Slettebakken. De broers hebben al diverse tracks gemaakt en remixen, onder andere ‘Talking Body’ van Tove Lo. Kream wordt nu al getipt als de opvolger van landgenoot Kygo. De naam Kream staat voor ‘Kash Rules Everything Around Me’.

Zangeres op ‘Taped Up Heart’ is Clara Mae, die eigenlijk Clara Hagman heet, geboren op 9 juli 1991 in het Zweedse plaatsje Gävle. Clara deed aan diverse talentenjachten mee (onder andere de Zweedse Idols, die ze net niet won).


Ace of Base

In 2009 werd Clara gevraagd om samen met Julia Williamason de zangeressen Jenny en Linn Bergen van Ace of Base te vervangen. Ace of Base scoorde in de jaren ’90 wereldhits als ‘All That She Wants’ en ‘The Sign’. In 2010 bracht het nieuwe Ace of Base het album The Golden Ratio uit.

solo

In 2012 hield Clara het voor gezien en verliet Ace of Base. In 2014 verliet ook Julia de groep, die officieel nog steeds bestaat. In 2014 startte Clara Hagman haar solocarrière onder de naam Clara Mae. Sindsdien bracht ze diverse singles uit.

‘Taped Up Heart’ is geschreven door het duo Shy, bestaande uit Sara Hjellström and Nirob Islam. Het duo is ook verantwoordelijk voor ‘The Ocean’ van Mike Perry feat. Shy Martin (#10) en ‘All We Know’ van the Chainsmokers feat. Phoebe Ryan (#21), beide in 2016. Overigens treedt Sara Hjellström ook op als Shy Martin, inderdaad de zangeres van ‘The Ocean’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten